04.06.2012

Åpning av sesongen 2012

Da er sesongen 2012 åpnet. Denne helga var det ikke tvil om at det ville være mulig å komme inn til hytta. Jeg startet hjemme tidlig for værmeldingen var ikke helt bra utover dagen.
Det var smeltet mye snø. Men fortsatt er det så pass at det er noen lange fenner. O g jeg gikk over  en snøbru på vaet øverst.
Det var ikke mer snø enn vanlig på den første turen innover. (At det er den andre i år får nå så være.)
Det er fortsatt så pass mye snø at det nok er nødvendig å følge med på kartet for å finne stien , en god del  av merkene er fortsatt under snøen.
Nede ved hytta var bjørka sprunget ut, og det begynner å bli grønt på bakken.  I solskinnet lørdagsmorgen var det slik jeg ønsker det skal være på fjellet.  Sol, litt snø, forholdsvis kald, slik at det ikke blir for varmt opp bakken og helst vinden bakfra.
De siste årene har sesongen begynt tidligere enn i år. Det er en del utlendinger som nok ikke har fått med seg at vinteren henger igjen i fjellet.  Det er en del utlendinger som begynner turen i juni og blir overrasket over snømengdene.
Fredags ettermiddag ble det guffent over fjellet, med nysnø og vind. Lørdag var forholdene helt annerledes, og jeg hadde en sikkelig fin tur tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar