02.05.2015

Liten oppdatering på forholdene 02.05.2015.

Bra føre og gode forhold.


Da har bestyrerinnen og jeg gjennomført en ny tur til Blåfjellenden. For første gang har vi kommet inn til hytta på ski i mai.

Og det helt uten problemer.

Vi (dvs bestyrerinnen) var litt engstelig for isforholdene. Vi hadde ingen grunn til å engste oss. Nok snø og ikke problemer selv på de nederste tjønnene. Jeg forsøkte å stikke skistaven ned til isen - uten hell, bare snø. Og det var ikke antydning til vann på håndtaket.

Det er nok snø.

Føret fredag lørdag var bra, eller helst mer enn bra. Det hadde kommet en god del nysnø i uka. Sammen med gammel snø under ga det godt føre. Helt nede ved veien, hadde jeg et par “gjennomslag”, men lengre opp var snøen nesten “tørr”.

Nysnøen ga god grep og gjorde det enkelt å st på skiene i bakkene - for de som kan gå på ski.

Det var spor rett ned selv de bratteste kneikene. Og det var spor etter elegante svinger hvor det ikke var mulig å stå rett ned.

Natt til lørdag var det skikkelig frost, men et lite lag med nysnø gjorde at det også denne dagen var mulig å få styring på skiene.

På denne turen var vi også skikkelig heldige med været. Selv om det først på fredagen både var nedbør og tåke.

Etter bare en kort stund forsvant det dårlige været og ble erstattet av sol og blå himmel - og det fikk vi også hele veien hjem på lørdagen.

Vi traff noen med korte bukser, og de forsikret oss om at de hadde smørt på solkrem.

Selv med solkrem klarte jeg å bli solbrent på lørdagen.

 

 

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar