21.04.2017

Forberedelser til sommersesongen.

Og litt om forholdene.

I forbindelse med påske tar bestyrerinnen og jeg en grundig gjennomgang på Blåfjellenden. Det er stort sett bare den gangen i året vi er inne for mer enn en eller to dager sammenhengende.
Selv om det muligens ikke blir gjort så mye pr dag. så blir det likevel arbeidet noen timer når vi er på hytta 5 dager.

Nå tar komlemiddagen på skjærtorsdag minst en hel dag. Bare oppvasken tar jo fort et par timer.
Det hele starter med å få på plass alt utstyr og greier som er kommet inn i god tid før påske. Det er dopapier, lys, vaskemiddel, 45 dynetrekk og putetrekk og 50 strekklaken. Om ingen har fortalt det før. det tar tid å legge på så pass mange senger. Armene blir lange med uvant arbeid...
Og inne i mellom skal vi også servere kaffe til dagsturister på tur. Det kom noen få på søndag, og utenom det var det stort sett bare folk på torsdagen.

I tillegg til de vanlige oppgavene hadde vi også fått en liste fra Turistforeingen over oppgaver som burde gjøres. Noen, som å skaffe kaffekjeler, er kjapt gjort. Andre ting, som å få på plass nye "dasslokk" viste seg å være vanskleigere å få gjort noe med. De ble bestilt fra fabrikk, men gjenglemt på snøscooteren. Monteringen av dolokkene får vente til sommeren.
Jeg hadde også bitt bedt om å fjerne spiker rundt ovnen. De ble brukt til å henge opp klær til tørk. Kan det virkelig være mulig at en provisorisk anretning som har vært i bruk i 30 år endelig blir skiftet ut?

Jeg  fikk på plass en del nye kroker, så får vi se hvordan disse fungerer.
Det er heldigvis skjeldent at det er så mye folk i dårlig vær at alle spikrene er i bruk. Det er litt færre kroker...
Både Egil og jeg er enige om å ta en tur innover tidlig i juni for å ordne brannalarmer og lys. Dette vil også være på plass før sommersesongen starter for fullt.
Vi forsøkte å få på plass strøm og brannalarm i annekset. Dette ble fjernet i forbindelse med bygging av hunderom. Hunderommet er ikke helt ferdig, men vil komme på plass i løpet av forsommeren.

Totalt sett  forlot vi hyttene i god stand. Rene, pene og ryddige. Blåfjellenden er klar til å ta i mot gjester i sommersesongen 2017.
Snøen som lå rundt hytta er nesten borte, det er svarte flekker bortover bakkene. Oppe i høyden er det fortsatt snø, men langt mindre enn det var for to år siden. Slik det ser ut nå, vil sommersesongen komme i gang i første del av juni. Og om ingen er avskremt av litt snø, vil det være mulig å gå innover i slutten av mai.

Alt avhengig av været. Uten varme og regn, blir snøen liggende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar