Oppskriften:
Gjennom mange år har Bestyrerinnen tatt med peanøttkjeks til Blåfjellenden i påsken. Disse har så blitt tilbudt dagsturister som kommer til hytta – sammen med kaffe. Mange har satt pris på å få en liten kjeks til kaffen, mange har gitt utrykk for at peanøttkjeksen er god.
Vi har også fått spørsmål om oppskriften, og omsider har Bestyrerinnen funnet fram et gammelt ark og notert ned denne.
Nå er jo ikke bloggen en «matblogg», men i dette tilfellet gjør vi en liten vri og et unntak. Her er oppskriften, til glede for noen, og til ergrelse fro andre. Peanøttkjeksen er uansett god og enkel å lage.
Våre barnebarn har glutenallergi, så i våre kjeks blir hvetemelet erstattet med potetmel. Barnebarna synes også kjeksen er god....
Peanøttkjeks
75 g smelta smør
3 dl små havregryn – gjerne glutenfrie
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts kakao
1 ts bakepulver
2 ss kveitemjøl – evt. Potetmjøl for at de skal bli glutenfrie
1 egg
1 pose peanøtter 250 g – ta de oppi en plastpose, kjør over med
kjølve slik de deler seg litt
Settes på med skei – flyter litt utover
Steikes ca. 10 min – 200 grader
Namnam terningkast seks! 😍
SvarSlett👍
SlettDa er oppskriften notert :-)
SvarSlettflott
Slett