17.09.2012

Året oppsummert

Det er muligens tid for en liten oppdatering av året så langt på Blåfjellenden.
I følge protokollene (som ikke er helt pålitelige) er det mindre besøk i år enn i fjor. Året før det, hadde hytten det høyeste registrerte belegget noe år.  Noe av besøket i 2010 skyldes nok den nye hytta, som gir bedre plass til alle, og at en ny hytte trekker folk. Den nye hytta har gitt over 20 madrassplasser ekstra.
 Siden nye hytta er tatt i bruk har ikke kapasiteten på hyttene blitt utfordret. Det har til nå alltid vært god plass. Selv med over 50 gjester var det fortsatt plass på benkene i stua.
Som tilsyn håper vi også at vår innsats gir høyere besøk, fordi besøkende synes stedet fremstår på en god og riktig måte.
Men i utgangspunktet er jeg i tvil om hva som drar folk, utsikten fra stuevinduet i gamlehytta eller rene dasser.
Innvendig er hytta grundig rengjort to ganger gjennom sesongen. Men selv med en grundig rengjøring, så kan de se ut som om det ikke er gjort noe i det hele tatt, etter få dager.
Søppelsorteringen er kommet godt i gang, og mesteparten av matavfallet havner i doen. Det blir også noen sekker  med tomgods å pante til våren.
Det trenges å ta en beslutning når det gjelder vaskeutstyret. Ut fra min erfaring, vil det gi bedre renhold å gå over til svaber, slik vi har det i den nye hytta.
Dette året har vi ikke hatt de store prosjektene utendørs. Hyttefrontene og noe av veggene er malt, det er gjort litt med stien mot Hunnedalen og Flørli/Langavatn. Doen er delvis tømt. (en drittjobb.)
Det er fortsatt planer om å gjøre noe med lyset på kjøkkenet i gamlehytta, og det arbeides med å få til lys på dass.
Det er alltid noe å ta tak i. Det må gjøres noe med inngangsdøren til hovedhytta, der dørpumpen ikke virker. Dørene i skuten må snart fornyes.  Hytta må males, og noen gulver trenger ny lakk. Gardinsystemet på hemsen i den nye hytta må ordnes.
Skulle noen ha lyst til å ta i et tak, så er det helt i orden. Gi beskjed så ordner vi utstyr som trenges.

Det som er enklest å ta tak i,er merking av stier. Det trengs både gjennom Fidjadalen, over Stutaheia til Sandvatn og mot Flørli. Har noen lyst å gjøre en jobb her, så gi en tilbakemelding, gjerne via Stavanger Turistforenings sine nettsider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar