04.04.2013

Klargjøring til sommersesongen.

Støvsuger til fjells

I påsken tar vi en runde i hyttene. En hovedrengjøring. Det betyr at jeg er første slangefører for støvsugeren, og bestyrerinnen sliter vaskefilla.
Og ikke minst, blir lysestakene tatt en omgang.
Det er noen år siden aggregatet kom i hus. Det var opprinnelig tenkt til bruk for verktøy – sag og drill.
20 liter bensin burde holde for en sesong. De som starter opp aggregatet for å lade mobil, tenker i hvert fall ikke på at bensin må bæres inn på sommeren.Det tar tid å støvsuge begge hyttene, men det fjerner effektivt støv, spindelvev og smuss i kriker og kroker. (Det blir selvsagt ikke helt perfekt, men bedre enn det var, og personlig synes jeg at hytta virker ”renere” år for år – vi tar mer av gammelt støv.)
Nå er det nok slik at noen alltid vil mene at det burde være bedre renhold på hyttene. Meningen er jo at gjestene selv skal stå for den daglige gulvvasken. Dette blir dessverre ikke alltid gjort.
Bestyrerinnen svinger filla, og da helst på hyllene i kjøkkenet. Disse blir ikke vasket særlig ofte, og det trengs i påsken.  Det gir også anledning til å rydde.  Gjennom mange år som tilsyn har jeg også funnet ut at det gjelder å kaste mest mulig. Det er lett å tenke at ting kan komme til nytte en gang, men da hoper det seg fort opp, og det vil se rotet ut.
Vinduene får også en omgang. Det tar likevel ikke lange tiden før noen setter nesa i det store vinduet i stua for å beundre utsikten, og så er det en flekk. Men det er nå derfor vinduene er der så….
Bordene fikk også en omgang med skurekosten og grønnsåpe. De må jo se bra ut til komlene på skjærtorsdag.  Det tar ikke så veldig lang tid å skure tre bord, men det tar også tid å tørke over gulvet, vaske filler og rydde på plass utstyr etterpå.
Det blir også tid til en gjennomgang av gjenglemt tøy, mesteparten blir kastet.
Den som har glemt et oppblåsbart liggeunderlag, kan fortsatt hente dette på hytta.
Boss og returvarer, må også på plass, og hytta fikk en siste vask på lørdagen før vi sa takk for oss.
En kjempefin påske var over, og vi forlot hytta klar for sesongen 2013.

2 kommentarer:

  1. Hei Johnsen,

    Vet du om det er snø på Mån nå?

    SvarSlett
  2. Beklager jeg har ikke vært oppover dalen ennå. Det var egentlig nok is og snø på Li forrige uke...

    SvarSlett