02.04.2013

KOMLEDAG skjærtorsdag 28. mars 2013

Tradisjonsmiddagen

Vi inviterte som vanlig til komler på skjærtorsdag.  Det er litt vanskelig å beregne hvor mye mat som vil gå med. En god del av maten blir brakt inn med snøscooter 14 dager før påske.
Dette året ble det litt etterfylling.  Heldigvis.
For da finværet fortsatte, ble det klart at vi denne gang kunne få besøk av en god del mer enn tidligere. (I fjor var det 0.)
Inge Marton stilte som vanlig velvillig opp, og fikk inn det meste av ferskvarene på mandagen.Pinnekjøttet ble lagt i vann på tirsdagen. Onsdag var bestyrerinnen i gang litt før 12.
Og det viste seg å være et lykketreff.  Uten å ha sjekket hva som virkelig sto på nettet, gikk vi ut fra at det ble invitert til komler klokka 17. Hva som virelig sto på nettet var at de som kom innom ville få komler til 17. (Et ørlite avvik i fra det jeg mente ”gjaldt”.)
Men siden vi halvveis hadde lovet bekjente komler tidligere, var de ferdige da det ramlet inn med besøkende. Det var folk fra hyttene i Hunnedalen og folk på dagstur fra lavlandet.  Litt forvirring oppsto, men forhåpentlig ble alle mette og fornøyd.Første bordsetting tømte den ene store komlegryta. Det ble ca 20 til bords. (Og noen komler ut vinduet til de som ”bare” var innom…).
En del av gjestene var kjentfolk, som vi har truffet og snakket med mange ganger. Skikkelig hyggelig å også få besøk av disse på hytta.
Ut over ettermiddagen kom det en god del folk som ville overnatte. Det var en god blanding av kjente og ukjente. Noen som var på hytta for første gang, mens andre hadde vært her før.En gjeng på 6 stykker to ”voksne” og 4 ungdom tok inn på annekset. De var kjente, og tok en tur ned i elva og fikk åpnet opp, slik at vi - omsider - fikk noe annet vann enn smeltet snø.
Hyggelige folk, som ikke var redd for å ta i et tak.
I hovedhytta fikk vi besøk av tre gutter. De hadde vært inne for et par uker siden, for å renne på telemarkski.  Denne gangen fikk jeg inntrykk av at det var komlene som dro.
I alle tilfeller så vanket det mange godord om maten. Det var svært hyggelig å øre for bestyrerinnen, som nok tok den tyngste jobben denne dagen.
Litt ut på ettermiddagen, ble det laget en tredje gryte med komler, og siste bordsetting gjorde et ærlig forsøk på å tømme de to siste grytene.
Men endelig opptelling viser at det var 6 komler til overs.
De ble stekt til frokost dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar