09.11.2015

Årets siste tur - fortsatt snøfritt.

Snø og is overtar.


Da var årets siste tur til Blåfjellenden unnagjort. Fra torsdag til fredag. Og det var selvsagt ingen andre som overnattet denne gangen.

Alene, men i godt selskap med radio og avis og soduko.

Nå var sesongen ikke helt slutt. I det jeg kom ned til parkeringsplassen, var det 8 unge menn som startet turen innover, og de var antakelig ikke de eneste på fredagen som ville til hytta.

Nå er det vinteren som tar over. Det er fortsatt mulig å komme seg både fram og tilbake, men for meg som går alene, er det en øvelse som ikke er like fristende.

For gjengen som de siste årene har tatt turten inn til Blåfjellenden for å spise pinnekjøtt - første uka i desember, så blir dette året ett unntak.
Jærbladet vartet opp med nyheten om at dette året ville gjengen ta turen til en hytte nær vei. En av deltakerne var dessverre ikke i stand til å ta turen i år. Men neste år…

De to siste turene innover, har også gitt overraskende tilbakemeldinger. En gjeng (fellestur fra DNT - Ung) hadde notert at de aldri hadde vært i en renere turistforeningshytte. Og uka etter var det en annen gjeng, ungdommer antakelig, som også bemerket hvor ren og ordentlig hytta var.

Det er kjekt å lese slike ting i hytteboka. Det gir liksom litt belønning for arbeidet med kost og klut.

Selv om sesongen på det nærmeste er slutt, så har hytta fortsatt ved, fyrstikker, stearinlys og andre nødvendige ting til alle som måtte finne på å ta turen innover.

Siste turen innover ble det en liten høytidlig stund på terrassen for å si farvel og takk for i år.

For egen del håper jeg det blir anledning til mange turer innover neste år.

Bestyrerinnen var i hvert fall klar på at vi også i 2016 ville forsøke å komme inn til hytta i påsken. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar