01.03.2017

NRK og komlemiddag på Blåfjellenden

TVopptak til "Norge Rundt".

Det ble komler på Blåfjellenden denne mandagen.

Vi - bestyrerinnen og jeg har i en del år servert komler til besøkende, overnattingsgjester, på skjærtorsdag.  Denne tradisjonen har vi holdt i hevd i håp om å få mer besøkende til Blåfjellenden om vinteren. Det er god plass på hyttene både i påsken og ellers hele vinteren. Vi, fortsatt både bestyrerinnen og jeg, har vært på Blåfjellenden i påsken i svært mange år - nesten 25. Vi er ofte alene, selv om det er både godt føre og godt vær.
Så da vi fikk spørsmål om vi var villig til å stille opp for NRK, som ville lage et innslag fra Blåfjellenden, så kunne vi ikke si nei.
De  siste årene har vi fått mange tilbakemeldinger på at "folk" har lagt merke til vår tradisjon med å servere komler. Det har ikke resultert i spesielt mange fler gjester om vinteren.

Det var spørsmål om vi kunne organisere en komlemiddag - som på en skjærtorsdag. Ikke noe problem egentlig, men det krever jo litt organisering og jobbing.
Siden henvendelsen kom fra NRK Rogaland gikk vi begge ut fra at det gjaldt et innslag i "lokalen".

Så feil kan man ta...

Her måtte vi forsøke å få andre til å troppe opp. Bare oss og NRK folk rundt bordet ville være litt lite. Mitt eget blogginnlegg ble lest av mange, og det ble også lagt ut på Turisforeningens sider. Var det nok?
Inge Marton stillet som vanlig opp med transport. Det ville være litt av en bør å få inn alt som skal til for en komlemiddag til - hvor mange egentlig?  Vi tok med "nok", pluss noe "kjekt å ha" og for sikkerhets skyld litt ekstra...

Vi dro innover på søndagen. Og heldigvis hadde det vært gjester fra lørdag til søndag. hytta var varm. Og vi fikk tid til å gjøre hytta presentabel for tv-opptak. Det er egentlig kjekt å være bare bestyrerinnen og jeg på Blåfjellenden. Vi fikk en hyggelig kveld. men tenkte litt på om det ville komme flere dagen etter.

Det kom folk.


Først fikk vi besøk av tre spreke voksne, de ville bare sjekke om det var mulig å få seg noen komler, selv om de var på dagstur. Bestyrerinnen serverte nykokte komler. vi håpet det var nok til alle...

I en del år, har det kommet en gjeng ungdom. Til å begynne med sammen med fedre, men de ble fort borte... Gjengen tar inn på annekset og har det kjempefint. Men ikke lydløst...

Og de bidrar med noe godt etter komlene. Et år var det kremkake, i år hadde de med Dronning Maud formasj. En skikkelig god opplevelse.
Det gjenstår å se om opptakene til innslaget i "Norge Rundt" blir bra. Jeg er for egen del ikke spesielt opptimistisk for egen innsats, men bestyrerinnen klarte seg kjempefint.
Vi var ni rundt bordet denne mandagskvelden. Og det kan lett bli flere enn på skjærtorsdag om det klaffer slik at vi opprettholder tradisjonen i år også. Vi satser på det, men været bestemmer en del.

NRK vil sende innslaget på langfredag - som nevnt i Norge Rundt.Hjemturen på ski ble en tur vi vil huske. Vind opp mot kuling, sludd og jordmørke, var ikke alt. Vi fikk kladder under de smørefrie skiene. Turen tok omtrent dobbelt så lang tid som normalt.

Men vi kom ned til bilen...
Og om vi "gamle" kan komme oss fram i skikkelig dårlig vær, så er der ingen unnskyldning for yngre krefter for ikke å ta en tur til Blåfjellenden for komler på skjærtorsdag. Selv om været ikke er det beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar