20.02.2017

Komler på Blåfjellenden - i vinterferien.

Kan det passe å komme til varm middag på Blåfjellenden i vinterferien?

Neste uke er det vinterferie. Skolene stenger, og en del drar til fjels. De fleste til egne hytter, men en del dra med ungene til Turistforeningens hytter.

På Blåfjellenden er det normalt ikke mange som overnatter i vinterferien. Noen tar turen, men de som vil til fjels og ikke har egen hytte tar ofte til andre Turistforeningshytter.
Omtrent som i påsken da vi ofte er alene.

Dette året vil vi prøve en ny vri. Det har vært komler til middag på skjærtorsdag - i påsken - de siste 6-7 årene.  Uten at det har vært spesielt trangt rundt middagsbordet. Dodraugen har fått sin broderlige del. Etter at vi har steikt komlene dagen etter...
Det  ville jo vært skikkelig gøy om det kom folk.  I påsken har vi de siste årene hat besøk av en fast gjeng. (Rekorden er å spise 13 komler.) Disse vil antakelig ikke troppe opp i vinterferien, og da er det jo god plass til mange andre.
Mandag til tirsdag vil vi servere komler til overnattingsgjester på Blåfjellenden. Det er bare å stille opp ut på ettermiddagen - i femtiden - så skal vi sørge for maten. Komler med tilbehør.

Og plass er det ikke mangel på. Tilsammen er det 10-12 rom med mer en 50 soveplasser. Noen kan bestilles (Tre rom med 12 senger.) på https://www.stf.no/booking/ .
For oss som vertskap, ville det være kjekt om andre også fant frgam til Blåfjellenden. Som etter min mening er en flott plass - både sommer og vinter.

Og denne gangen kan besøkende glemme å ta med middagen for mandagskvelden...

Vi må ta værforbehold - kuling og nedbør betyr at det kan bli vanskelig, men i dag 20.02 er værmeldingen grei nok.

2 kommentarer:

  1. Skiføre og Komler imorgen ? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi dro innover på søndagen, og jeg har derfor ikke sett dit spørsmål før nå. Det ble så avgjort komler på mandagsettermiddag. Og skiføret innover (både søndag og mandag) var greit. I dag tilbake, var det ikke helt det samme - kuling og sludd i mot, og mine smørefrie ski klabbet hele veien. Skikkelig tungt.

      Slett