31.07.2017

Hvem går til Blåfjellenden i fellesferien?

Kjekt med folk - og godt besøk.

I mange år har jeg ment at Blåfjellenden, var en godt bevart fellesferiehemmelighet. Vi hadde danske gjester, besøk fra Nederland og selvsagt tyskere som fant fram. Spesielt midt i ukene var det mange utenlandske gjester på Blåfjellenden.

I år har besøket også bestått av mange familier og voksne fra distriktet. Det er alltid greit å sjekke fakta...

Denne uka gikk jeg gjennom protokollen og talte opp hvor gjesten kom fra, og litt til min overraskelse kom 1/3 fra Stavanger. Nest størst var Jæren med 1/5 del og litt mindre fra Sandnes. Hytta hadde omtrent like mange gjester fra resten av Norge som fra Sandnes (17-18%) Utlendingen utgjorde ikke mer enn 7-8%. (resten kom fra andre deler av Rogaland enn Jæren, Stavanger og Sandnes.)

Nå trenger ikke 150 gjester midt i juli være representativt for besøket, og i hvert fall ikke for besøket tidlig og sent i sesongen. Litt overraskende var det likevel med så pass mange fra Stavanger og så få fra "utlandet".
Hva slags folk er det som kommer? På vei innover traff jeg først en ganske "typisk" familie som var på vei tilbake fra hytta. To voksne og to unger. Smilende og blide - men yngstemann ville absolutt ikke være med på bilder.

Lengre mot Blåfjellenden kom gjengen med ungdom. Det er helt vanlig at det kommer flere ungdommer sammen. Disse kom mot meg i regnet, noen uten regnjakke, noen i kortbukser, men alle i godt humør.
Oppe i lia satt det også to jenter, voksne - også disse på vei innover mot hytta. Jenter i alle aldre er flinkere til å ta ut en gutta. Det kommer sjeldent bare guttegjenger. Det slenger selvsagt en og annen gamling som meg på tur alene, men gutta uteblir ofte.
Rett etter at jeg hadde ankommet hytta, kom denne dagens gladgjeng. Bror og søster med unger. En blid og trivelig gjeng. To jenter i 7-8 års alderen gjør selvsagt mye av seg. Unger i den alderen er aldri redde for å spørre, og er ofte åpne overfor fremmede. Disse jenten var akkurat slik. Skikkelig kjekt med slikt besøk på hytta.

Disse ungene, både jentene og to gutter på 12-13 år, var "utslitt" da de kom fram. 2 minutter etter at de hadde fått av seg ytterklærene og drukket litt saft, var de i full gang. Opp og ned, ut og inn, for å finne ut av hva som gjemmer seg bak dører og under trapper og i skap. Det ble liv og røre i hytta.
Vi voksne fikk roet oss med litt drikke og noe mat. Og selvsagt med prat rundt jobb og hvor vi kommer fra. Det er kjekt å treffe andre. Det er ekstra hyggelig å sitte rolig å prate, gjerne om turen, men også om andre helt uvesentlige ting.

Mange ganger føler jeg at jeg har kjent folk "lenge" etter bare en times tid.

Det ble en hyggelig kveld mens ungene holdt på med sitt og vi voksne pratet. Kvelsmørket kommer sigende tidligere enn for en måned siden. Vi tente lys rundt 10 og det mørknet i 11 tiden.
Men lenge før mørket senket seg, var det rolig på hytta. Ungen - og voksne - hadde gått til sengs.
De fleste er trette etter turen. Klokka 11 skal det være rolig, og som oftest har de fleste roet seg før dette tidspunktet. Det hender noen sitter opp litt lengre, men da med stille prat inne i stua.

Nå hender det jo også, men mye skjeldnere enn før, at det kommer en gjeng som vil "feste". Med unger på hytta, blir det som oftest stilt rundt 11 likevel...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar