24.09.2017

Gutta på tur i fint høstvær.

Blåfjellenden er mye brukt på høsten.

Forrige uke var det jenter, denne uke var det guttas tur. Som vanlig ble det en tur innover på fredagsettermiddag. Det var spor i sorpa, og på terassen satt et par som ville ligge i telt - på terassen omtrent.

Jeg ble alene til ut på kvelden. Først i 7 tiden kom de første inn dørene. Da hadde jeg sprengfyrt i ovnen i et par timer, og tenperaturen inne hadde krøpet fra 10 grader til 16-17 grader i ovnskroken.
Nå gikk det ikke lang tid før det ble bra varmt med flere folk og stearinlys i gang. Denne kvelden kom alle fra Hunnedalen og ingen skulle tilbake samme vei på lørdag. Noen ville til Langavatn og andre til Sandvatn.
De første som kom, var far og sønn + en til, men de var alle "voksne". Litt kjekt å se at de disket opp med Joikakaker. Det er en stund siden jeg har sett det på bordet på Blåfjellenden, selv om det var helt vanlig middag i "gamle dager" for 20 år siden.

Deretter kom det en f amile med to unger. Fjellvandte folk som ikke så noe galt i å ta ut på en langtur med ungene. De nådde Blåfjellenden bare en kort stund før mørket senket seg.  Nå hadde de lykter med, så de hadde nok også klart å komme seg i hus selv om dagslyset forsvant.
Etter det hadde  blitt mørkt, kom det fire gutter. De hadde gått en stund i mørke. Og tråkket ut i myra et sted, men greit tatt seg inn til den smale sti. De tok inn på annekset, men satt borte i gamlehytta og pratet med oss andre. Det ble en hyggelig kveld.

De sist ankomne hadde også med en hund - noe som var grunn til å ta i bruk annekset. Hunne rommet er nemmelig ferdig. Og riktig trivelig er rommet blitt.  Det var faktisk sånn jeg hadde sett for meg et "tilsynsrom", men nå er det blitt hunderom. Det er god plass til hundeburet, men det bær vel settes inn et lite bord og en stol eller to, og da blir det straks trangere.
Rommet er blitt skikkelig bra. To vinduer, to køyer og med gulvbelegg og teppe. Veggene var kledd med panel og skikkelig profesjonelt listet. Det er blitt fint.

Vi var tretten på hyttene på fredagskvelden. Det ga en pekepinn på at lørdagen ville det bli mer folk.
Jeg traff en del folk på veien tilbake mot bilen. De to første jentene traff jeg alt i toppen av bakken. De var på dagstur, men nesten kjente...
Litt lenge mot Hunnedalen kom det en gjeng gutter. 3+2, der noen gikk ørlite fortere enn de siste...
De ville inn til hytta med retur dagen etter.

Og siden det var guttas tur denne uka kom det også en annen gjeng med gutter gående. Hele 6 stykker i følge. I godt humør om med målet klart fo seg, selv om de på spøk spurte om " dette er veien til Sandvatn".
Litt lengre nede satt en familie med primusen i gang. De hadde funnet le for vinden og tok livet med ro. De to småguttene som var med, hadde kontroll på hvor mange røde "T"er de hadde passert. "208" sa den største  gutten, og han var antakelig ikke mer en 7-8 år.
Det nærmer seg slutten på sesongen. Fortsatt er det mage esker med stearinlys, flere dunker med gass og mengder av ved. Begge hytten er klar til å ta i mot gjester selv om det blir kaldere og tidligere mørkt.
Denne uka var det skikkelige høstfarger i lia nedover mot Fidjastølen. Det er ikke så mange dagene til før bjørka stå uten blader og bakken er mer brun og svart enn grønn.

Det er likevel tid til flere turer innover. Jeg regner med for min del, at sesongen tar slutt rundt 1. november, men om været ikke slår helt om til vinter kan det hende at det også blir noen turer i november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar