28.02.2018

Forholdene mot Blåfjellenden.

Dugnadstur

Egil og jeg har vært på dugnad på Blåfjellenden. Noe som ble en opplevelse. Vi fikk forsøke fjellet i sterk kuling...

Vi skulle innover for å legge inn lys og brannalarm på det nye hunderommet i annekset. Det fikk Egil orden på i løpet av tirsdagen.

Det er kvistet innover, og Inge Marthon vil ganske kjapt ta en tur for å fornye noen få kvister som var vekk. Kvistene er greie å følge, men som alltid går sporet til venstre ved stidelet ved Kringlekveven.  Her har en del gått feil og havnet på Sandvatn i stedet for på Blåfjellenden.

Kvistene er lagt rett opp av Kringlekveven, og litt under toppen er det et lite parti som er skikkelig bratt.

Bakken ned fra Leitevann og mot Blåfjellenden ser grei ut. Her var det ikke noen store problemer.
Ingen plass var det antydning til skredfare. Det kan være at den sterke vinden blåser opp en fonn som kan falle ned, men det er ingen slike plasser langs kvisteløypa.
Det er mye snø, og om bare vinden roer seg, så blir det fine forhold. Et par centimeter nysnø til påske er vel lov å ønske seg?

Vi tok inn på annekset, og selv om det blåste stikker og strå ute, så fikk vi opp varmen i stua rimelig kvikt. Dette tar vesentlig lengre tid i hovedhytta. Der var det minus 2-3 grader inne, selv om sola sto på himmelen.

Været var det som kommer til å bli husket.

Nede i lavlandet var det sol og fint vintervær. Flaggene utenfor Kiwien blafret litt, men det var egentlig lite vind. Temperaturen var et par grader under null - Fint vintervær.

Oppe i Hunnedalen var det stiv bris og litt rennedrev. Værmeldingen lovet stiv kuling. Det blåste opp ut over dagen. Nå tok vinden spesielt godt rett utenfor døra på annekset, og her var vinden opp mot sterk kuling i kastene. (20 m/sek.) da var det bare å vente til vinden løyet. Hadde jeg sluppet taket i sekken med sengetøy der og da, så hadde vi bare kunnet si farvel til den...
Selv med et slik vær kom Inge Marthon og kona (ingen kjører alene under slike forhold) på avtalt tidspunkt. Tilbaketuren ble kald og det var greit å få varmen opp det lille bratte stykket.

Selv med kvister var det så mye rennedrev at de av og til forsvant i kavet. Dette var ikke vær for skitur.
Hyttene på Blåfjellenden står klar til å ta i mot gjester. Det er ved, gass og lys. Det mangler sengetøy på en del av sengene dette vil komme til påske.

Med hytta i god stand, er det bare for meg å se fram til påsken med komlemiddag på torsdagen og forhåpentlig fint vær.

Som vanlig blir vi antakelig alene det meste av påsken, men alle som kommer vil bli tatt godt i mot.

Jeg håper at dette året vil det komme folk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar