19.03.2018

Skjærtorsdag og komler på Blåfjellenden

Tradisjonen følges opp også i 2018.

Det er snart påske. Og spørsmålet har alt kommet opp: Blir det komler på Blåfjellenden på Skjærtorsdag?

Svaret er opplagt: JA.
Det blir servert komler på Blåfjellenden til alle overnattingsgjester på skjærtorsdag (29/3).
Både jeg og bestyrerinnen ser fram til å få besøk av andre i hvert fall denne dagen. Det er ofte ensomt på Blåfjellenden i påsken. Det er vår erfaring etter 20 påsker. Selv i knall vær, blir det få overnattingsgjester.

Det passer muligens også å minne om muligheten for å bestille seng:
https://www.stf.no/booking/

Dagsbesøkende til Blåfjellenden i påsken kan normalt regne med å få tilbud om kaffe (og gjerne hjemmelagede peanøttkaker om det er mer igjen). Kaffen er selvsagt bare en unnskyldning for å få gjesten til å ta pausen på terassen. Som har en fantastisk utsikt nedover Fidjadalen.
Det er kjekt med litt selskap og en liten prat.

Selv om det ikke skulle være mulig å bestille sengeplass, vil det alltid være husrom på Blåfjellenden. Med 50 madrasser (og bare 16 av disse i senger) er det god plass på hemsene.

Hele den nye hytta med plass til over 20 gjester står til rådighet. Og den hytta er enklere å varme opp en den store gamle...
Inge Marthon melder om gode forhold innover, selv om det er noen skavler som må forseres. Han har kjørt inn ved og gass og andre varer, slik at hytta er vel forsynt med det som trenges.

Nytt av året er hunderommet. Det står nå klar til å ta i mot to-beinte og firbeinte gjester, to senger og et bur på eget rom i annekset. Dessverre er det ikke egen ovn, slik at rommet være i kaldeste laget når gradestokken viser mange minus.

 Løypa inn til Blåfjellenden er kvistet. Inge Marton vil i uka ta en ny runde for å sjekke opp kvistingen. Det skal være greit å komme innover til mitt påskeparadis...
Men det gjelder å holde til venstre ved Kringlekveven. Her deler løypa seg, og den rett fram går mot Øyarvann of Sandvatnhytta. Løypa til venstre fører mot Blåfjellenden. Løypedelet er godt merket med en bunt kvister.

Det er omlag 8 kilometer inn til hytta fra veien i Hunnedalen. Vi, det vil si bestyrerinnen og jeg, bruker normalt mellom to og tre timer innover. Og vi kan ikke gå på ski. Det blir skomerker i snøen etter oss nedover bakkene....

Skiltete ved veien (stort veiskilt) kan være dekket av brøytekanten. I alle tilfeller starter løypa i østenden av den store parkeringsplassen på Høgaleitet. Den er offentlig i vestenden, mot Øvstabø. (Privat del og offentlig del er merket.)
Spørsmål om forholdene eller annet kan gjerne stilles til meg på telefon 971 811 95. Bare ikke gjør regning med svar når vi befinner oss på Blåfjellenden. Der mangler dekning totalt. (Selv om jeg stiller med satelitt-telefon i tilfelle det skulle oppstå behov.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar