20.05.2018

Sommersesongen 2018 er offisielt i gang.

For første gang på hytta denne sesongen.

Det er  alltid spennede og kjekt med en ny sesong. Hvordan vil været bli. Hvem vil jeg treffe på Blåfjellenden dette året. Kan det bli gjensyn med gamle kjente og hyggelig prat rundt bordet? Hvor mange turer vil det bli, og hvor mange overnattingsgjester vil det komme?

Det mange lurer på er muligens hvordan forholdene er innover. Vi gikk fra Høgaleitet i Hunnedalen lørdag 19. mai og kom til bake søndag 20. mai.

Det er selvsagt fortsatt snø i fenner, men det er ikke mer enn "vanlig" - "vanlig" i denne sammenheng vil si rundt slutten av mai begynnelsen av juni.
Det er mindre snø oppe i høyden enn vanlig, men fortsatt gikk vi på en god del snø. Nå var fennen harde og helt geie å gå på, men det tar likevel normalt lengre tid, og er mer anstrengende enn på "tørt" føre.

I bakken ned mot Blåfjellenden var det mer snø enn "vanlig".  Skulle værmeldinge av i dag får rett i langtidsvarselet, sol/skyet - ikke regn og høy temperatur, vil snøen smelte og forsvinne usedvanlig tidlig. Rundt 1. juni burde det da omtrent være snøfritt - utenom de plassene hvor snøen ligger lenge (noen år til september...)
Det bør bety godt besøk på hytta på våren.

Hytta har alt nødvendig utstyr, det er stearinlys (som ikke trenges før i slutten av juli) ved, som forhåpentlig ikke trengs i det hele tatt, og ellers alt nødvendig av tilbehør og utstyr og forbruksmateriell.
På veien inn til hytta traff vi på et par som hadde vært på hytta. Vi ville ikke bli de første som overnattet etter skisesongen.
I det fine været var det kommet et par før oss. De tok inn på annekset.

Det kom en kar fra Mån litt senere på kvelden. Han hadde med hund, og de tok inn på hunderommet.
Vi trodde at vi skulle bli alene på hovedhytta. Sent på kvelden kom det et par. Også disse fra Mån. De hadde tatt feil av stien ved Grønatjødnet og tatt turen på nordsiden av Fidjavannet. Og de hadde hatt litt problemer med å krysse elva ovenfor Fidjavannet.

Det hadde blitt en stri tørn, men de kom da fram til hytta før mørket.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar