28.05.2018

Sommer, sol, og kjekt på Blåfjellenden

Fin stemning og fine folk.

Da var sommersesongen 2018 godt i gang på Blåfjellenden. Det var folk på hytta fredag til lørdag.

Lørdag til søndag var alle senger bestilt - til og med hunderommet med to køyesenger.

Vi, Mari, Thor og meg tok innover på lørdag. I et strålende være. Mange varmegrader og nesten ikke vind. Bare slik at det ble litt nødvendig lufting øverst.
Det er fortsatt snøfenner på de vanlige plassen. Det er spesielt en plass som folk bør være forsiktige. Den nederste fonna på vei ned mot hytta, går over bekken, og det er lett å gå gjennom.  I tillegg er det en bratt kant nedest mot stien. Det lureste er å følge fonna til bunns og så ta mot stien.
Vi fikk følge av far, datter og venninde på veien innover. skikkelig hyggelig å treffe andre på fjelltur.
Rett ved det øverste vadet traff vi på et følge som hadde overnattet på hytta fra Fredag til lørdag. Også disse med hund - hunderommet er blitt ettertraktet.

Noen av oss gikk med lave sko. Det var nødvendig å vasse vaet. For meg med fjellsko, kom jeg greit over uten å bli våt.
Inne på hytta ble vi tilsammen 20 stykker denne natta. Utenom oss 3+3, kom det et par med hund fra Hunnedalen.

Resten, hele 12 stykk kom opp Fidjadalen fra Mån/Eikeskog. Det er ikke ofte så mange tar den "tunge turen" til Blåfjellenden. Noen av disse hadde brukt ganske mange timer opp.

Som forrige uke, ble det ikke snakk om å fyre opp i ovnen. Det var 29 grader inne i stua...
Vi hadde gjennomtrekk hele kvelden og vindu oppe hele natta.
Litt spesielt på denne tiden, er at det praktisk talt ikke blir mørkt. Jeg har lykt med, men har ikke hatt bruk for den til nå i sommer.

Blandt de som kom opp fra Mån var det en gjeng franske jenter. De snakket godt norsk, og hadde vært i Norge i noen år. Og antakelig var det ikke første gang de var på turistforeningshytte. De bar gladelig opp vann fra elva, og gjorde pent og rent etter seg.
Det kom også en gjeng "teltere" forbi litt ut på dagen. De hadde gått fra Flørli. Det var en helt grei tur, men det hadde tatt tid - med tunge sekker. Stien fra Flørli eri hvert fall mulig å gå alt nå.

Som vanlig kom det folk sent. Fidjadalen er både lang og tung. Noen av jenten som kom opp gikk turen for å lage GPS.spor for turistforeningen. Det var ikke bare meg som var på "arbeid".
For egen del ble det et par timers jobbing. Det var først og fremst nye skilt på dører og senger for bestillingssystemet som måtte på plass. Så nå skal bestillingskoden stemme med det du vil finne på senga og døra.
På vei tilbake til Hunnedalen, kunne vi se at snøen smeltet kjapt. Den var minket ganske mye bare i løpet av natten. Opp mot 20 cm. Det blir fortsatt noen fenner igjen, men det har vi enkelte år hatt til september...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar