19.08.2018

Blåfjellenden i midten av august.

Regn og glade gjester.

Det har vært en fantastisk sommer - i hvert fall når det gjelder været. Flere besøkende enn i fjor, selv om det er for tidlig å si noe om antallet for hele 2018. Folk har kommet til hytta både i helga, men det har også vært godt besøk i ukedagene.

Den flotte sommeren med mange soldager, har gjort at mange har benyttet Leitesånå til et bad. Det har vært så pass varmt enkelte dager at det å bade i ånå, har vært nødvendig. Tørken har gjort det nødvendig å omtrent legge seg ned for å vann til opp på halsen. Det er ikke alle år det er så pass tørt at det er nødvendig.
Det er merkbart at sommeren nærmer seg slutten. Sola, som i juli forsvant bak Smalafjellet i ni-tiden, er borte bak Ernstnuten ikke lenge etter 7-8.

Det ble i juli omtrent ikke mørkt om nettene. Blå himmel sørget for det.

Det ble på fredagskvelden vanskelig å lese rundt 9 inne på hytta. Selv om offesiell solnedgang er rett over 9. Overskyet himmel gjør en stor forskjell.

Det er tid for å finne fram hodelykten, hvor nå den havnet etter påske...
Det har vært kjekt å kunne springe til Blåfjellenden i lave sko, kort bukse og lett sekk. Denne fredagen og lørdagen var ansvart for været overlatt de vanlige værguder. Det  var regn og vind....

Det må ha kommet ned betydelige mengder regn den siste tiden. Fossebekken, som er den første "hindringen" på veien inn fra Hunnedalen til Blåfjellenden, gikk stor, og det krevde noen hopp for å komme tørrskodd over. Vaet, rett før bakken ned mot hytta, måtte vasses. Her måtte jeg snøre buksa tett rundt fjellskoene for å holde vannet ute.
Dårlig vær holdt selvsagt ikke folk fra å gå mot Blåfjellenden. Det var fire danske drenge på hytta da jeg kom, og vi fikk ganske snart besøk av fem gutter fra Jæren. De tok inn på annekset, og fikk det for seg selv den natta.

Gutta var på en årlig fjelltur. Turen til Blåfjellenden var en erstatning for "Trolltunga". Været, som ikke var spesielt samarbeidsvillig, var grunn til endringene i planene. Gutten ville til Sandvatn på lørdagen.

Lørdagsmorgen tok de ansvar for å få annekset rent og pent. Det så bra ut da de gikk.
Senere på kvelden kom det tre kjekke jenter. De var bare på en kjapp tur inn til hytta for å returnere til Hunnedalen på lørdagen - som meg.

Det var vanlig vestlandsvær på lørdagen. Regn, yr, vind og rundt 10 grader. Surt.

Selv om det regnet, var vann-standen både ved vaet og i Fossebekken lavere enn på fredagen. Det var helt greit å gå tilbake, men vått og litt kaldt med vinden rett i mot.

Surt vær var ikke nok til å holde folk hjemme. Jeg møtte to gutter et stykke over Fossebekken. De var ikke helt sikre på om de skulle til Blåfjellenden. Tanken var å gå til Langavatn. Jeg kunne tenke meg å satse noen kroner på at de tok kvelden på Blåfjellenden.
Nesten nede ved veien kom det en hel gjeng i mot. Fem stykker og hund. Med hetta på hodet og jakken tett mot halsen. De skulle til Blåfjellenden, og hadde bestilt både rom og hunderom.

Det vil antakelig også komme folk fra andre plasser. Alle våte og litt kalde. Men Blåfjellenden  vil ønske alle velkommen med nok ved og god varme i ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar