26.08.2018

Blåfjellenden sent i august.

Høstfargene er så langt ikke kommet.

Sommeren har som vanlig gått fort. Vi er alt i slutten av august, og sesongen er kommet mer enn halvveis. Besøket på Blåfjellednen har i år vært bedre enn på lenge. Ikke veldig mange flere besøkende, men en del.

Og som vanlig er det en del besøkende fra andre land.  Det kommer flest "utlendinger" fra Danmark og Tyskland. Denne fredagskvelden var det nettopp folk fra disse landene, og ingen andre - utenom meg selv da...
Det var hyggeligge folk som var på ferie i Norge.

Vi fikk besøk av en dansk familie. De skulle en rundtur i Frafjordheiene. Familien var medlemmer av STF, og ville denne gangen bruke hyttene i stede for telt. Det sparer i hvert fall vekt, og i følge familien, så var det sosiale også en faktor. Det er hyggelig å treffe andre på tur i fjellet, og få anledning til å bli kjent med nye mennesker.
Medlemskapet i STF er også fiskekort i omtrent alle vannene i nærheten av de merkede stiene til STF. Den danske familien hadde med fiskestenger.

De hadde fisket i Langavatn og i Rundevatn. Og selvsagt fått fisk. Det luktet stekt fisk i hytta på fredagskvelden.

Det var også mor og datter fra Tyskland. De kom  fra Langavatn og ville til Flørli. Og var imponeert over landskap og natur i Frafjordheiene og spesielt utsikten fra hytta.
I tillegg kom det fire danske gutter fra Mån. De hadde brukt 12 timer opp dalen. Gutten la opp til et skikkelig tøft program på lørdagen. Fra Blåfjellenden til Langavatn, videre til Kjerrag og så til Øygardsstølen og ned til Lysebotn. Det skulle vært artig å visst om de gjennomførte programmet.

For egen del ble oppholdet på hytta brukt til rydde og vaske. Både gamlehytta og uthuset ble rengjort og ryddet. Vinduene i hovehytta fikk også en omgang. Da jeg gikk på lørdagen var hytta i pen og ren stand.
Det tar normalt ikke mange timene etter at ny gjester inntar hytta til mesteparten av strevet ikke viser, men min erfaring er at når folk kommer til en hytte i god stand, så blir den ofte forlatt i samme stand. slik får, selv bare litt svette, ganske bra virkning over litt tid.

Forhåpenrligvis setter gjestene også pris på å komme til en hytte i pen og rengjort stand.

Lørdagsmorgen var det bare 5 grader utenfor dørene. Høsten er på vei. Om sommeren er det ofte besøkende nesten alle dagene, og ikke spesielt mange flere i helgene. På høsten er det mange på helgetur. Hyttene fylles opp og det blir liv og røre - lørdag søndag.
Det var en hel del folk på vei innover mot hytta. To jenter, med hetta godt over hodet i regnet. Bare litt lengre nede kom det to karer, de uten hette på hodet. Regnet hadde stoppet...

Rett opp av Hunnedalen traff jeg en hel gjeng mødre og unger. De hadde bestilt senger, og ville bruke tiden inn til hytta.
Det er jo nettopp det bestillings-systemet er tenkt for. Familier skal kunne bruke tiden inn til hytta, og fortsatt være sikre på å få en ggrei plass og sove.

De var antakelig ikke de siste som skulle til hytta den dagen. Det var tidlig på dagen, og det kan være at folk tar ut etter at jeg er kommet ned til Hunnedalen.

1 kommentar:

  1. Så kjekt å lese, og se danskene igjen. Mulig jeg kommer inn på lørdag nå.

    SvarSlett