19.11.2018

Blåfjellenden med flotte forhold og godt besøk i november.


Sesongen var langt fra over.

Vi er i midten av november. Normalt, det vil si omtrent annet hvert år, så er for min del,siste tur inn til Blåfjellenden omtrent i månedskiftet oktober/november. Siste turen kan ellers være både tidligere og senere.
Jeg hadde egentlig innstilt meg på at det ikke ville bli flere turer innover. Det var vinter siste turen – for 14 dager siden.
Nå ordnet Yr et høytrykk over landet, med sol og flott vær. Det var til og med snakk om varmegrader og lite frost. Det er ikke helt vanlig kost på denne tiden av året. Og slikt vær må selvsagt nyttes til en tur – til Blåfjellenden.

Det ville sannsynligvis fortsatt være is og frost i skyggen, men i sola ville det være - sol....

Sent fredag sjekket jeg bestillingen. Ingen senger var bestilt. Kunne jeg bli alene på hytta.
Tåka var tett nede ved fjorden. Det gikk sent oppover, og det virket som om mange ville til Sirdalen. Helt øverst var det frosthvitt på veien. Det ventet en overraskelse på parkeringsplassen. Det var mange biler. Jeg var med andre ord ikke alene som sjekket værmeldingen denne helga.

Det startet folk samtidig med meg, og jeg gikk forbi en del andre. Og klokka var ikke en gang to...

Nede på hytta var det folk. Både i hovedhytta og i annekset. Normalt er jeg alene så pass tidlig på dagen. Folk kommer helst rundt fem.
Det ble nesten en helt vanlig lørdag midt i sesongen. Vi ble totalt 23 stykker, og det kom noen opp Fidjadalen. Og et par hadde gått til Tomannsbu på fredag, og så til Blåfjellenden på lørdagen. Både de som kom opp dalen og de fra Tomannsbu fikk en skikkelig dagstur i heia – i midten av november. Det skjer ikke hvert år.

Det hender ganske ofte at «utlendinger» kommer til hytta uten om sesongen. Selv med snø og is, hender det er folk på hytta – i mai, og november. Denne gangen var det folk fra Serbia og Slovakia, men de hadde bodd i Norge en del år, og var ikke på sin første tur.
Et par andre «utlendinger» var tydelig på sin første tur, og fikk litt instruksjon i utfylling av engangsfullmakten.

Ellers var Jæren godt representert. Det ble en kjekk kveld med mye fortellinger og historier.

Det var ikke skikkelig kaldt om natten. Termometeret viste over null, selv om isen la seg på tjernet.
Mange kom seg tidlig av gårde. Selv ventet jeg en stund. Det kunne godt bli varmere, og jeg tenkte på veien med rimfrost og bilene med sommerdekk.

Det var nødvendig å gå rundt en del is-floer både på vei inn og på vei tilbake. Det var ikke noe problem å komme fram, men det tok noe lengre tid enn normalt, da i hvert fall jeg måtte ut av stien en del ganger.
I det fine været var det bare greit å bruke tid. Alle som tilbrakte lørdagen og søndagen i heia fikk en skikkelig fin opplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar