01.04.2019

Blåfjellenden i slutten av mars.


Et kjapt besøk for å få utstyr og varer på plass.

Det er litt arbeid og en del stress for å få på plass alt som skal inn til hytta før sesongen. Av alle ting har jeg klart å ta bilspeilet på turen opp til Hunnedalen for å levere varer. Dette året ble det heldigvis ikke en så dyr transport.

En god del av varene var alt fraktet inn til hytta tidligere. Inge Marton kjører så snart det er forhold, og dette året har forholdene ikke tillatt kjøring for ofte.

Da jeg kom inn til hytta på søndag var skuten full av dopapir, sengetøy, stearinlys, vaskegreier og annet som må til for at en selvbetjent turistforeningshytte fungerer. Salt og pepper, blant annet...
Det blir en liten jobb å få alt på plass i påsken.

Pinnekjøtt, pølser og resten som skal til for å kunne servere komler på skjærtorsdag er også på plass. Hvor mange som kommer å sitte rundt bordet denne gangen er jo ikke godt å vite, men det kan se ut som om vi blir få.

Skjærtorsdag og komler er blitt en tradisjon, og både bestyrerinnen og jeg ser fram til å få besøk denne dagen.
Det er ikke mye snø igjen, og steiner og bergkanter stikker opp mange plasser. Gjerder og stiskilt viser bra. Disse pleier å være godt under snøen på denne tiden. I følge folk som har vært en del i heia denne våren, har det forsvunnet mye snø bare de siste 14. dagene. Bekkene er åpne nederst, og de nederste vannene har så vidt åpning i elveosen.

Den snøen som ligger er hard, det er nesten like enkelt å ta seg fram på sko som med ski.

Nå kan det fortsatt komme mye snø, og personlig håper jeg jo at det kommer så pass at vi får besøk på hytta i påsken mer enn bare torsdagen.

Det er et vanlig spørsmål, om det er fullt i påsken. Svaret er at det nesten ikke er folk i det hele tatt.

Her er det bare å komme til omtrent tom hytte.
Det er virkelig flott å gå innover mot Blåfjellenden. Vi så to ørner på søndag, og det er helt sikkert rype i lia. Det er en av de flotte opplevelsene å høre rypa kakle utenfor en påskedag med sol.

Det hender ganske ofte at jeg kommer til hytta og må ordne et eller annet, ikke kritiske ting, men tings som burde være i orden. Denne gangen var det protokollen som var utskrevet, og jeg måtte finne en ny. Det manglet tre linjer på å være full protokoll. Bra beregnet...
Selvsagt var det hyggelig med full protokoll, det betød at det hadde vært folk på hytta i vinter.
Det mest spesielle var vel 4 fra Tsjekkia som hadde overnettet to døgn i jula, fra 27. til 29 desember.

Disse fire var de eneste gjestene i hele desember og januar.

Utenom disse har hytta hatt besøk av elever fra Bryne videregående to netter på så pass mange folk viser godt igjen i besøksstatistikken.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett