15.06.2019

Tidlig start på sommersesongen.


Forsommerkveld på hytta

Blåfjellenden er det alltid kjekt å komme til. Denne torsdagen var det spesielt kjekt. Broderen var med på den ukentlige turen innover. Det blir mange turer alene innover, så selskap er bra.

Denne uka ble det også en torsdagstur. Det var ingen andre biler på parkeringsplassen, og vi ventet heller ikke at det ville være andre på hytta denne natta. Vi fikk rett.
Da vi kom inn og fikk sjekket protokollen, viste det seg at hytta ikke hadde stått tom noen natt siden helga. Det hadde kommet folk hver dag, og ikke bare fra Hunnedalen. Fidjadalen er populær, men det hadde også kommet folk fra Flørli.

Det er jo egentlig ikke noe spesielt med at det er folk på hytta hver natt. Bortsett fra at vi fortsatt er i begynnelsen av juni. Sesongen på Blåfjellenden begynner vanligvis i månedsskifet mai/juni, men da er det ofte en del utlendinger og i hvert fall ikke «stinn brakke».
Nå er ikke 50 gjester på en uke,noe høyt tall, men fortsetter sesongen som den har begynt, håper jeg det blir riktig mange totalt. Årlig har hytta mellom 1300 og 1500 overnattinger.

Ofte varer sesongen til lang ut i oktober, eller nesten ut i november. En god del av besøket skjer på høsten. En flott høstdag med god værmelding for helgen kan bringe godt over 50 gjester på en gang.
Det er ikke ofte snøfennene i stien innover er vekk så tidlig som midten av juni. Dette året har snøen forsvunnet virkelig kjapt. Det er alt snøfritt innover, bare en liten gjenstridig fonn holder stand, og det er kun noen meter med snø. Også denne fonna vil antakelig forsvinne denne helga.

For oss som holder hytta i orden og synes det er kjekt å se at gjestene trives, er det alltid noe å gjøre. Bare det å holde rene kjøkkenhåndkle og rene «filler» er noe som må planlegges og huskes. Det blir aldri egentlig rent nok. Dassen kunne vært vasket mye oftere, og skuten blir full av boss og støv på en-to-tre.
Denne gangen var det på tide å opp de gjenstridige kartene. Endelig stemte både skrujern, skruer og hull. Nå er det kart over området på begge hyttene. Litt uvanlig er kartet med ruter på en kilometer og ikke 1:50.000 som vanlig.

Jeg håper kartene kommer til nytte. De blir i hvert fall ikke enkle å ta med – som de gamle – metallplater er uhåndterlig.

Selv om det denne gangen bare ble broderen og meg på hytta, så vil det komme folk både fredag og lørdag. Det viser bestillingene på senger for disse dagene.
Nå forlot vi hytta etter å brukt litt tid på renhold og rydding. Vi håper mange av gjestene setter pris på å komme til en hytte i god stand.

For vår del hadde vi et kjekt opphold på hytta. Broderen fikk sin vanlige halvtime på terrassen med sigar og noe i glasset. Det er en «tradisjon» han virkelig setter pris på, og selvsagt utsikten nedover dalen....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar