17.06.2020

Første turen inn til Blåfjellenden sommeren 2020.


Endelig starter sesongen.

Det ble ingen påske på Blåfjellenden dette året. Landet – og Blåfjellenden, stengte på grunn av Korona. For første gang på nesten 20 år ble det hjemmepåske, og ingen gjester på hytta.

Det var også andre som syntes det var trist å ikke få spise komlemiddag på skjærtorsdag. Både Bestyrerinnen og jeg håper det blir anledning til å ta opp tradisjonen i 2021.
Utstyret for sommersesongen 2020 ble kjørt inn, men ble liggende i esker og sekker. Noe måtte gjøres. Bestyrerinnen kikket på værmeldingen og så bare sol i noen dager fremover. Og kom kjapt med forslaget om å dra innover for å få orden på sysakene.

Planen var å dra innover søndag 14 juni og bli noen dager. Det er omtrent en måned senere enn starten på sesongen 2019. Da var vi på hytta 12 mai. Vi lurte selvsagt på hvor mye snø det ville være nå – 14. juni 2020.
FØREMELDING:
Sol og sommer - Det var stor vannføring i Fossebekken og i vaet øverst innover. Begge måtte vades. Det er fortsatt mye snø den øverste 1/3 del, og noen fenner nedover mot Blåfjellenden. Det er såpass mye snø at "sommerforholdene" må nok vente minst en uke til. (Snøen i lia over "vann 860" ligger fortsatt over steinura, og det er litt problematisk å finne en god vei. Selvsagt er merkene langs hele dette vannet under snøen.)
På tilbakeveien var vannstanden sunket så pass at det var mulig å komme over uten å vade. Snøsmeltingen minker fort, og jeg tror ikke det vil være vanskelig å gå innover i slutten av uke 26.

Bestyrerinnen og jeg fikk gjort unna en god del av de nødvendige gjøremål for å få hytta i stand til sommersesongen. Hyttene (hovedhytta og annekset) har 52 sengeplasser og vi skiftet sengetøy på over 40 dyner. Det er til å få lange armer av.
Alle flater, stolrygger, dørhåndtak og liknende ble vasket med klor. «Dassen» ble selvsagt også tatt grundig. Årets gjester må gjøre samme jobben ved besøk på hytta, slik at koronasmitte unngås.

På grunn av korona, må alle bestille plass på forhånd, og kapasiteten er «foreløpig» begrenset på grunn av sykdommen. Gjestene må også holde 1 meters avstand.

Nytt av året er at betaling nå skjer ved bestilling, og ved bruk av engangsfullmakt (ved ikke planlagt besøk) så kommer det en ekstra belastning på 100 kroner.
På vei innover kom far og sønn i mot. De var på vei tilbake mot bilen etter en overnattingstur til Blåfjellenden. Trugene på sekken ble brukt et stykke, men det ble helst vassing både i snø og vann.

For egen del ble det tre dager på hytta i et fantastisk vær med sol og blå himmel. På terrassen var det «syden»stemning med brennvarme planker og så varmt i sola at trekken var velkommen.
Siden det ikke ble komler på skjærtorsdag, ble det komlemiddag på hytta midt i juni. Nå var det bare oss to som spiste, men to karer som kom over heia fra Flørli ble overrasket med steikte komler til kveldsmat. Og jeg tror de satte pris på maten. Det ble i hvert fall tomt fat...

Sommersesongen er i gang for min del, og med varme vi har i disse dager, er det ikke lenge før stien er omtrent snøfri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar