02.07.2020

Sommeren har kommet til Blåfjellenden.


Kjekke dager på hytta.

Det er ingen tvil om at det kom mye snø denne vinteren og at våren kom sent. Sommeren lot vente på seg, men da den først kom, så var det omtrent med et brak.

De laveste områdene ble snøfrie omtrent som normalt, mens snøen holdt lengre stand oppe i høyden. Lengre inne i heia er det fortsatt skiføre, og det er fortsatt mulig å krysse enkelte vann på isen. I Frafjordheiene er det likevel omtrent sommerforhold.

Vel å merke er det fortsatt fenner på de «vanlige» stedene, men disse hindrer ikke tur. Fra Hunnedalen til Blåfjellenden er det nå «sommerforhold», og omtrent ikke nødvendig å tråkke i snø i det hele tatt.
Mellom Blåfjellenden og Sandvatn er det noen partier med snø, og enkelte plasser er merkene under snøen. Her er det bare å se etter vardene lengre framme. Det kom to jenter til Blåfjellenden, som hadde gått fra Høgaleitet i Hunnedalen til toppen av Stutaheia og så til Blåfjellenden. De hadde ikke hatt problemer med å finne fram. Turen jentene hadde gått er lang og forholdsvis tung. En god og lang dagstur.

Blåfjellenden står klar til å ta imot gjester. Alle som vil overnatte på hytta må nå bestille seng. I bestillingssystemet er det mulig å sjekke hvor mange som alt har bestilt, og om det vill være «fullt».
Det er likevel slik at jeg ønsket velkommen til en storfamilie med unger som søkte ly for regn og vind, og heller ville ligge inne på hytta, annekset står klar, og foreløpig utenfor bestillingssystemet, når hunderommet holdt utenfor.

Dette året blir neppe som tidligere år. Det er gjester midt i ukene, men svært få i forhold til vanlige år. Det som merkes best, er manglene på utenlandske gjester. Det er ofte danske, tyske og nederlandske besøkende på hytta tidlig i sesongen, og ofte utenom helgene.
Norske besøkende holder seg ofte til helgeturer, og så overlater hytta til utlendinger ellers. I år er det bare norske på tur. Mange (fler enn det som tar inn på hytta) har med telt og skal ligge «ute». Mange fler enn tidligere foretrekker teltlivet i stede for å ta inn på hyttene.

Selv om det er mindre folk enn vanlig, så er det likevel besøkende. Denne tirsdagen var vi ganske mange på hyttene. Gjengen som søkte ly for været var 6 tilsammen, og med de to jentene som om over Stutaheia og meg,så ble det tilsammen 9 stykker. Ikke mange i forhold til «stinn brakke» som er mer 50. God plass til flere med andre ord.
For egen del var det meningen å få på plass gardiner i hovedhytta. De ble tatt ned i forbindelse med skifting av vinduer. Det gikk ikke denne gang. Selvsagt er det forskjellige systemer på oppheng, og jeg valgte feil. Voksenopplæring er dyrt.

Det var heldigvis noen små malingsjobber som kunne gjøres. En del hvite felter har blitt røde, og døra ut mot Fidjadalen har skiftet farge.

Hytta innvendig har fått en omgang med klorin, og det er mer klorin og filler. Klar til å tørke av alle flater innvendig. Alle tar vel «dassen» en omgang før bruk?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar