07.09.2020

En våt helg på Blåfjellenden.


Mye vann og få folk.

Det er ikke så ofte jeg får anledning til å bli flere dager på Blåfjellenden, men en helg på høsten tar Bestyrerinnen med seg gamle arbeids-kolleger på tur, og da har jeg en mulighet til nettopp dette.

Det var tidlig klart at det ville bli en våt helg. Yr meldte om mye regn omtrent hele helga. For min del hadde jeg en helt grei tur innover på fredag, og det samme på tilbakeveien på søndag.
På hytta hadde det vært en klasse fra Bryne videregående. Skoleklasser legger alltid igjen spor. Denne gangen var det glemt klær under sengen på et av rommene- (Jeg trodde det var en av oppgavene til lederne å sjekke?)

Like heldige med været var ikke karene som kom til hytta etter at det var mørkt på fredagskvelden. De hadde hatt noen skikkelige bøyer og var skikkelig våte.
Turlederen var godt kjent på Blåfjellenden og er også med i fadderlaget på Sandvatn. Vi har vært på tur sammen og det var kjekt å få snakke om både turer, ruter og andre ting.

Med start etter arbeidstid, og litt dårlige forhold, så var gjengen ikke på hytta før i ni tiden. Som vanlig ble det en sen middag. Det var andre som også hadde bestilt sengeplasser, men da jeg gikk og la meg var det fortsatt bare fem på hovedhytta.
Først halv ett på natten kom det flere gjester. Våte de også. Jeg fikk ikke hilse på de to karene som kom sent, før på morgenen. Det viste seg å være folk som jeg hadde truffet før på hytta.

Selv med få besøkende var det ganske tett med våte klær rundt ovnen. Jeg husker enkelte våte helger da det hang våte klær over alt, og mye var fortsatt vått dagen etter.

Siden de to siste gjestene kom sent, hadde de andre spredd seg på flere rom, også der de to siste hadde bestilt. Siden det var mange timer etter klokka nitten, oppfatter jeg reglene slik at de som kommer sent til en viss grad må tilpasse seg de som alt har innrettet seg. Men, i disse tider, alt med tanke på å unngå mulig smitte – selvsagt. Karene fant plass på hemsen.

Lørdag regnet det – mye. Jeg satte vannbøtta utenfor, og det tok ikke lang tid før den var full. Jeg sparte en tur ned i elva.

Det var ikke planen at helga skulle være en jobbe-helg. Likevel ble det litt vedlikehold og renhold. Det er alltid noe som bør gjøres på hytta, men alt regnet gjorde at jeg ikke så syn på å jobbe ute. Dassen ble i hvert fall skikkelig rengjort...
Det pleier å være mer folk på hytta lørdag enn fredag. Denne lørdagen kom det bare først en kar alene, og så to til, litt senere. Det ble bare disse tre på hytta den natta. Jeg fikk ha annekset for meg selv begge nettene.

Selv om lørdagens besøkende kom litt hver for seg, forlot de hytta sammen og alle tok mot Flørli. Karen som kom alene hadde plass i bilen fra Lauvik, og de to andre benyttet anledningen til å forsøke trappene ned.

Jeg var alene som tok mot Hunnedalen, og det kom ingen i mot. Hytta vil nok stå tom natt til mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar