11.10.2020

Høstferie på Blåfjellenden

Ikke helt bra vær, men folk likevel.


Den uka skolene har høstferie, pleier det å være en del folk på Blåfjellenden. Det er egentlig sent på sesongen, og det hender det et hvitt og kaldt. Snø og is er ikke det beste underlaget for tur i heia.

Forrige uke var det vind, mye vind. I tillegg var det lagt opp til tur sammen med gjengen fra Grand Canaria. Det ble ingen tur til Blåfjellenden den uka.


Denne uka var værmeldingen raus med nedbøren. Helst som regn, selv om det ble hvisket om snø over tusen meter.

Det så ut som om det på lørdag og søndag ville bli bra vær. Det passet best for meg med en tur fredag til lørdag, og selv om det ville komme litt regn, helst ikke snø, så var værmeldingen ganske bra.


Fredag ville det være opphold fra 12 av. Jeg startet denne gang tidlig, og ville antakelig være inne på hytta i tretiden. Forhåpentligvis før regnet....

Det kom folk i mot. En far med to unger. De hadde vært på hytta en natt og var nå på vei hjemover. Jeg hadde truffet faren før, men var ikke i stand til å huske hvor. Det gjorde han. Vi hadde vært på Tomannsbu i sammen.


Jeg pleier å være inne på hytta en gang i uka. Nå var det en stund siden, og jeg lurte litt på hvordan det ville se ut. Det var tørre filler og flekker under spritflaskene, så det var en stund siden det var vasket, men ellers så det bra ut.

Litt ting som lå og slang, og mye mat på hylle. Det var tydelig en del som hadde tatt med for mye og ikke ville bære det tilbake, eller videre. 2 bokser alkoholfritt øl, blant annet, for de som liker slikt.


Jeg hadde noen småjobber som måtte gjøres. En av disse jobbene er å sjekke hvor mye som trengs til påske neste år. På grunn av corona, har det ikke vært så mange gjeste som vanlig, og derfor er det heller ikke brukt så mye utstyr heller.

Som vanlig på fredag, kom de andre gjestene sent. Først en god stund etter at det hadde blitt mørkt kom det to gjenger, En gjeng «ungdom» på over 30, som ville mot Sandvatn dagen etter, men via Langavatn for å gjøre turen lang nok.


De andre var voksne med unger, som bare ville være en natt på hytta, for å ta tilbake til Hunnedalen neste morgen.

Ut over morgenen ble været bedre, nettopp som meldt. Jeg hadde sjekket bestillingene, og det ville bli folk på alle rommene natt til søndag. Jeg møtte en god del av gjestene på min vei mot bilen.


Først fire voksne damer, så en familie på fire, og det kom også et par med hund. Alle hadde bestilt, og alle ville nå fram til hytta før det ble mørkt. Værmeldingen for søndag var virkelig flott, så de ville alle få en fin fjelltur til Blåfjellenden.

Selv om høstferien er over, vil hytta stå å vente på nye gjester. Det er meldt flott vær for neste uke,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar