18.11.2013

Dugnadsarbeidet på Blåfjellenden 2013

Oppsummering av hva som er gjort i løpet av året.

Med tanke på at jeg har 31 overnattinger på Blåfjellenden dette året, er det egentlig lite som viser igjen av timene som er brukt.
Og det er ikke så merkelig. Mesteparten av innsatsen har gått på å holde hyttene og – ikke minst – dassen i brukbar stand. Og det viser kun til neste gjest kommer inn dørene.
Men jeg bruker så pass mye på renholdet fordi det gir gjestene lyst til å komme tilbake til hytta. Og jeg får en del tilbakemeldinger som går akkurat på dette.  At jeg også serverer kaffe til gjestene når jeg er på hytta, gjør antakelig også sitt. At jeg også skifter tørkehåndkle og vaskesvabrer er en del av jobben, men her tar jeg disse med hjem og vasker i maskin.
Nå er jeg ikke alene om å legge ned timer og arbeid på hytta. Dette året har jeg vært så heldig å få med Egil Seldal noen ganger, og det har gitt nytt lys i skuten på begge hyttene, bedre lys på kjøkkenet i gamlehytta og lys på dass.
Bestyrerinnen er en viktig medspiller. Uten henne hadde det så avgjort ikke blitt komler til 40 stk på Skjærtorsdag.  Hun bidro også aktivt med vask og grundig rengjøring av begge hyttene i forbindelse med vårt opphold i påsken.
Det er som vanlig skiftet sengetøy. En jobb som tar noen timer. Det må også ofte legges på flere ganger da, enkelte tar av, men ikke på….
Brua ble lagt ut – for siste gang. Det er nå en permanent bro over Leitesånå, og bra er det.  Dette er nok den største ”forbedringen” dette året.
Hytta hadde besøk av to kjekke jenter som var utsendt av STF. De tok en grundig omgang på hytta, og i tillegg fikk de malt en del av byggene. Det ble også malt nye T’er nedover Fidjadalen. Det trengtes.
Helt på slutten av sesongen fikk jeg anledning til å legge ut lemmer i myra på andre siden av Leitesånå. Det skal bli spennende å se hvordan de ”tåler” vinteren og vårflommen.
Jeg har også gjort noen små forbedringer i stien mot Hunnedalen, og forhåpentlig blir det nå lettere å unngå å tråkke til kness i sorpa enkelte plasser.
Alt i alt et år uten de store endringene – utenom ny bru – og med et besøk på det normale.
Nå blir det å planlegge neste år, og sørge for at utstyr og materiell til forbedringene i 2014 kommer på plass.  

2 kommentarer:

 1. Kjekk lesning, godt at noen passer på hyttene. Når tenker du at det er mulig å gå opp igjen til fots uten å gå på ski?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en gjeng som har vært på hytta første uka i desember i mange år. Med pinnekjøtt.
   Det er alltids mulig å komme inn, men det kan ta tid, og det kan være nødvendig å ha med truger.
   Jeg venter normalt til rundt februar.

   Slett