31.03.2014

Blåfjellenden klargjort for påsken.

Med god hjelp, blir mye gjort.

Det var kjekt å være på Blåfjellenden for første gang i 2014. Skikkelig kjekt, selv om det ble en god del jobbing på lørdag.
Turen inn må også nevnes. Det er sjelden været er så bra. Sol og bare en trekk fra sør, med solvarme i liene. Vi hadde bestemt oss for å ta ut tidlig. Men selv om vi startet før 10, så var det folk på vei innover. Og det var andre som lå flere netter. Hytta hadde godt belegg både natt til lørdag og natt til søndag. Det ble en rolig, og på alle måter. en grei tur inn.
Vel inne, måtte vi ta til takke med den ene hemsen. Det var folk på alle rommene. Vi var faktisk de siste som kom, og tok inn på hovedhytta. Og det selv om vi startet tidlig.
Etter en matbit, gikk vi i gang med å få av gammelt sengetøy, og få alle varene på plass. Vi hadde avtalt med Inge Marton at han skulle hente skittent sengetøy på søndag, og da måtte alt av i en fei.
Og her var det at vi fikk hjelp. God hjelp. Det var kommet en familie fra Sandnes rett før oss. Og det var bare en selvfølge at husmødre tok i et tak. Vi ble tre som jobbet ut over ettermiddagen, og for en innsats. Vi fikk gjort mye. Alt det som var nødvendig, og også alt vi hadde planlagt og helst litt til.
Alt sengetøyet kom av. Det ble lagt på nytt i nesten hele hovedhytta, og på sengene nede i annekset. Det skitne sengetøyet ble lagt i sekker og satt klar til å bli hentet.
Det nye sengetøyet er spesial laget for Turistforeningen, og det så fint ut, og det virket som om kvaliteten var god.
Vi fikk lagt på plass alle varene, og satt resten inn på tilsynsrommet – som ble fylt opp. Jeg har nok ikke helt truffet når det gjelder dopapir. Det er nå nok inne, til minst to års forbruk. Nåja, det forsvinner ikke. (Men tar mye plass i kottet.)
Vi måtte legge på plass en god del tørkehåndkle. Og tatt ut alle gamle, for selvsagt, selv om jeg hadde tatt inn en bråte, så var alt brukt. Og alt måtte til vask. 70 gjester klarer fint å bruke 20 tørkehåndkle.
Annekset var i god stand. Her hadde de siste gjestene gjort en innsats, og det så skikkelig ut. 
Søndagsmorgen ble rolig. Vi hadde god tid, og det var ikke nødvendig å stresse. Det var knallhardt føre, og det ville ta tid før det ble litt tint på toppen. Vi fikk hovedhytta i god stand. Og klargjort for de neste gjestene.
Det ble en grei tur tilbake. Vi møtte snøscooterene oppe i bakken, og fikk fortalt hvor «greiene» som skulle hentes sto, og avtalt hvor vi kunne finne disse ned ved veien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar