25.03.2014

Blir det første turen til Blåfjellenden på ski i år?

Bestyrerinnen vil til Blåfjellenden lørdag 30. mars.

Værmeldingen for helga er strålende. Sol og lite vind.  Vi har ikke vært innover i år. I motsetning til i fjor da jeg var innover 4-5 ganger før påske.
Og det er nok å gjøre. Vi pleier normalt å få tatt av gammelt sengetøy, slik at det kan komme til vask. Og brukes av andre.  Nå tror jeg ikke at det er scooterføre særlig lenge etter påske, så dette bør gjøres nå.
I tillegg har, forhåpentlig, Inge Marton kjørt inn en del varer, og disse bør også legges på plass.
Bestyrerinnen er spent på om hun fortsatt klarer å komme inn til hytta på ski. Det bør gå greit – om vi tar det med ro og ikke stresser.  Det kan bli en hyggelig tur innover heia lørdagsmorgen, om værmeldingen holder hva den lover.
Og det skal bli kjekt å komme inn til hytta for første gang i 2014. Nytt år og nye muligheter.
Det er alltid litt spennende å se hvordan forholdene er innover. Hvor ligger snøen i år, er isen sikker og er dørene til hytta helt nedsnødd. (Det har aldri hent.) Må vi smelte snø, eller er elva alt åpen? Hvor kaldt er det inne på hytta?  Har det vært folk innover i år? 
Så sent på året skinner sola inn vinduene, og da blir det fort levelig. Men det kan være at det sitter litt kondens i veggene, som gjør det rått. Det blir å fyre for fullt i omen.
Og jeg ser virkelig fram til å kunne ligge litt frampå søndagsmorgen og lytte til rypene i lia, med sol inn vinduet. Det er et høydepunkt på disse vinter/vår turene. Det er stillhet, ro og snart frokost med egg og bacon uten stress og ståk.
Jeg blir i godt humør bare av å tenke på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar