31.03.2014

En livlig helg på Blåfjellenden.

Mye svette og en hyggelig kveld. 

Denne helga var det ungdommen som dominerte på hytta. Og de var inne for å gå topp-turer. Det var flere som var oppe på Blåfjellenden (toppen – 1024moh) for så å renne ned til Blåfjellenden (STF hytta 600moh). De sprekeste tok seg også så direkte opp til Grønenuten 982moh for så å stå ned.
Det må jo koste en del liter svette å komme opp på disse toppene?
På vår vei tilbake mot Hunnedalen kunne vi se sporene fra nedfarten dagen før. Det var noen nydelige svinger i bratthenget opp mot toppen. Her har noen tydeligvis både evne og kunnskap til å kjøre i temmelig vanskelig terreng. Det har ikke jeg, som synes at bakken opp til Leitevann er tøff nok.
Et par tok en ettermiddagstur mot Grønenuten via stien til Fidjastølen for så å komme ned fjellsiden fra Hjortahommen. På hytta kunne vi følge med på fremdriften – og deler av nedkjøringen.
Heldigvis satte de ikke utfor på flaten direkte ned mot stølen, selv om de gikk et lite stykke nedover fjellsiden. Der kunne de lett ha løst ut ras. For oss som sto på terrassen og fulgte med på turen var det god underholdning. Godt gjort.
Men det var tydeligvis nødvendig med mye utstyr…
Begge hadde med egen pulk og de var tungt laster.  (Antakelig for treningens skyld.)
Blåfjellenden er blitt et lite samlingssted for folk på topptur. Det er når 3-4 året hytta har besøk av ungdom som står ned bratte fjellsider. Og enkelte kommer igjen. For egen del håper jeg ungdommen synes oppholdet på hytta er greit. Jeg synet i hvert fall at ungdommen oppfører seg eksemplarisk. 
I tillegg fikk vi besøk av en familie fra Sandnes. De var bare på en helt vanlig vintertur til en selvbetjent hytte. For min egen del kan jeg bare si takk for besøket og for innsatsen med å få hytta i stand og for noen hyggelige stunder.
Og da ble vi i alt 13 i hovedhytta og 4 i annekset natt til søndag. Det er bra besøk om vinteren, men ikke så merkelig da været var strålende. 

Det er egentlig underlig at ikke flere tar ut på en så enkel vintertur når værmeldingen er så god. Plass er det i hvert fall på hytta. Det er god plass til minst det doble.

Natt til lørdag hadde det vært flere overnattinger, men det inkluderte en fellestur fra Turistforeningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar