23.05.2014

Ny rapport om forholdene i Hunnedalsheia

Jeg snudde ved Fossebekken.

Dagens korte tur mot Blåfjellenden viste tydelig at snøsmeltingen er i full gang, og slår værmeldingen til, så vil det være bra forhold innover neste helg.

Og neste helg er langhelg. Det kan bli koselig å komme inn til Blåfjellenden, med forhåpentlig andre gjester på hytta.

Det er fortsatt mye snø, men det buldret og rant i hver bekk.  Siden forrige uke var mye av snøen forsvunnet, og en uke til med smelting vil gi nesten sommer løype innover. Det vil selvsagt være fenner, men det er alltid fenner tidlig på sommeren. Og av og til nesten til høsten.   
Denne gangen var det ikke snøen som var problemet, men vann. Fossebekken gikk stri. Det hadde vært mulig å komme over, men det er ikke videre morsomt å vandre innover med blaute sokker og sko.  Og det var tross alt så pass mye snø at det hadde tatt tid.

Neste uke derimot….

Det kjekke var at bjørka var grønn, det var begynte å komme grønt gras på rabbene bortetter. Og grepplyngen blomstret.  Steinskvetten var på plass og ønsket nye vandrere velkommen til heis.
Fennene var harde å gå på, og selv om det ble sommerlig i bakkene på returen, med sola så vidt gjennom, så sank jeg ikke nevneverdig ned i snøen.

9 kommentarer:

 1. Hei.
  Tenker å gå Blåfjellenden - Flørli - Blåfjellenden andre helga i juni. Fra Hunnedalen til Blåfjellenden på fredag, videre til Flørli på lørdag, opp trappene og tilbake til Blåfjellenden på søndag og deretter tilbake til Hunnedalen på mandag. Har noen av dere som driver denne bloggen litt peiling på om dette høres rimelig ut? Gikk til Tomannsbu 17. mai og det var veldig mye snø, så satser på at mye har smeltet innen andre helga i juni slik at det blir greit å gå. Setter stor pris på litt tips fra kjentmenn :)

  Mvh Mali

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal innover mot hytta enten onsdag eller torsdag, og vil kunne si no mer om forholdene etter den turen.
   Helt øverst, før stien går bratt nedover mot Blåfjellenden,er det mulig å se innover mot Flørli - innforbi Jomfruvatn. Jeg tror nok det er en god del snø fortsatt, men helst over 900moh og stien er helst under.

   Slett
  2. Jeg var innover mot Blåfjellenden samme helg som dere var på Tomannsbu, og det var helst skiføre. Det er en liten rapport på "johnsens turlog"

   Slett
  3. Tusen takk for svar, og flott innlegg om forholdene :) Blir nok en fin tur innover i juni :D

   Slett
 2. Hei
  Jeg og en venninne vurderer tur til Blåfjellenden førstkommende helg, tenker å gå fra Høgaleitet til Blåfjellenden lørdag 31. mai og så videre ned til månafossen og Frafjord søndag 1. juni. Er det noen som har noen formening om det vil la seg gjennomføre? Tenker ikke bare på snø på vei inn, men også på vannføringen nedover Fidjadalen. Er seks år siden jeg gikk turen sist så husker ikke helt hvordan det er med kryssinger av elver og bekker, er det broer alle steder eller kan det bli vanskelig å komme over noen plasser?

  Mvh. Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Å gå inn til Blåfjellenden, vil antakelig ikke by på problemer. Det blir selvsagt en del snømennene, men det er det hvert år.
   Nedover Fidjadalen er en annen historie. Det har kommet folk opp hver helg, og jeg tror hoveddelen av snøsmeltingen er over, og at det derfor ikke vil by på problemer å komme ned til Mån.
   Det er mulig sjekke vannføringen nedover ved å se på Leitesånå nedforbi hytta . Der vannet blir hentet er det en flat stein ute i elva. Er vannet mer enn 20 cm over denne steinen, vil det være mye vann.
   NB, både Fidjavannet og Månvannet varierer mye i vannstanden pga oppdemming av urer.
   Dette gjør at det er mye vann i elva nedenfor lenge.
   Det vil antakelig være helt greit å gå nedover.
   Men som nevnt i et svar over, jeg vil vite mer når jeg kommer tilbake fra tur, torsdag eller fredag. Jeg legger ut en liten rapport.

   Slett
  2. Fortsatt en god del snømennene som må krysses fra Hunnedalen til Blåfjellenden, men helt greit å gå innover.
   Jeg krysset et par bekker på snøbru.

   Langt mindre vann i elva, og antakelig helt greit å gå nedover.
   Det var folk som hadde gått opp og ned i forrige uke.

   Slett
  3. Takk for svar! Da blir det nok tur på oss til helga.
   Mvh. Mona

   Slett
 3. Tusen takk for god info :)

  SvarSlett