09.05.2014

Liten rapport fraHunnedalen/Frafjordheia.

Snøforholdene akkurat nå 9. mai.

La oss bare slå fast at snøkartet hos ”Senorge” ikke er riktig. Det angir ”barmark” mellom Høgaleitet i Hunnedalen og Blåfjellenden. Det er sannsynligvis fortsatt skiføre over 800moh.

Det er ikke mulig å si sikkert, men basert på noen års erfaring, og med bakgrunn i at det dette året var mye snø i høyden, så er jeg rimelig sikker.

Nå er det så avgjort ikke uvanlig at det er snø på denne tiden av året. Sesongen starter oftest en plass mellom 25. mai og 10. juni.  

I fjor var første turen innover 25. mai og året før 19. mai. Men i 2012 gikk jeg innover på snø stort sett hele turen.  Så forholdene var den gangen omtrent som i dag, tror jeg.

Det hadde selvsagt vært fullt mulig å ta turen innover i dag. Det hadde tatt tid, og kan hende måtte trugene på.  Men helt nede ved veien gikk jeg gjennom og da blir det tungt til jeg kommer opp i høyden. Og helt nede er det noen bekker som det ikke er morsomt å plumpe ned i. 

Det er egentlig for tidlig, men webkameraet på Røde kors hytta viste lite snø, og som sagt, senorge mente det barmark. Og jeg hadde selvsagt lyst på en tur innover. Vi får se neste uke.

 

3 kommentarer:

 1. Jeg lurte nettopp på hvordan det ser ut i Hunnedalen og inn mot Blåfjell. Takk igjen! Da vet jeg det. Fint til pinse i alle fall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg snakket med en jente i går. Hun hadde vært på skitur med start fra Høgaleitet i forrige uke, og mente det fortsatt ville være mulig med flere turer.
   Men hun var ikke sikker på om vannene er trygge.

   Slett
 2. Ser ut som det kan være lurt å vente med Flørli - Mån turen et par uker ja. :-)

  SvarSlett