23.06.2014

«Mye kjekk ungdom»

Blåfjellenden hadde besøk av mange ungdommer denne helga.

Vel hjemme, etter en uke i varmen, eller mer korrekt ikke fullt så varmt, var det tid for søndagsbesøk på Blåfjellenden.
Forholdene var meget gode. Det var tørt i bakken og snøen er stort sett borte, selv om det fortsatt ligger noen store fenner øverst. Det vil ta tid før disse forsvinner helt. Og det var sol.
Solskinn på fredag og god værmelding gir normalt godt besøk.
 
Denne helga var det langt fra fullt. I følge andre, var det mer en fullt på Tomannsbu, så besøket varierer.
På vei innover møtte jeg en god del av de som hadde overnattet på hytta. Det var stort sett ungdom, og de første jeg møtte – to jenter – mente de hadde hatt et hyggelig opphold med mange jevngamle.
Rundt vaet – øverst i bakken opp fra hytta, traff jeg en del av disse ungdommene. De fortalte også om et kjekt opphold.
En av jentene kunne fortelle at hun faktisk hadde vært inne på bloggen. Kjekt med tilbakemeldinger.
Det var ikke mye protester mot å bli fotografert, og gutta ønsket å stille opp. 
Guttene fortalte at de hadde forsøkt å fiske, men uten å få noe. Det finnes fisk i elva men bare nedforbi hytta, helst der Leitesånå møter elva fra Blåstøldalen.
Nede på hytta ble det ikke tid til annet enn en rask sjekk og litt rydding. Det så egentlig bra ut, men jeg foretrekker å ha stolene i en bestemt orden. Det ser liksom litt ryddigere ut slik.
Gjestene denne helga hadde gjort rent etter seg, det var vann i bøttene og matavfallet var kastet i do. Og når vinduene er igjen og gassen frakoblet, mangler ikke mye. Bra jobbet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar