23.11.2014

Sommersesongen er over.

Om det blir flere turer i heia er tvilsomt.


I slutten av november, er det ikke noen tvil, sesongen er over.  I dag er heia hvit etter snøfall på lørdag. Nå kommer og forsvinner snøen vanligvis noen ganger før vinteren endelig bestemmer seg for å ta over styringen, så det kan fortsatt bli noen dager med barmark.

For turer inn til Blåfjellenden, ser det mørkt ut. Og det på mer enn en måte. Sola går ned i 4 tiden, og så sent på året kommer den ikke høyt nok over Grønenuten til å gi varme i hytta. Det blir nok sol noen timer på ettermiddagen, men når sola dupper ned i Fidjadalen er det ikke lenge lyst.

Sist tur var det 6-7 grader inne i hytta da jeg kom. Det tok lang tid før temperaturen kom over 20 grader, og da hadde vi brukt nesten 1 1/2 sekk med ved.....

Det kom en kar som tok inn på annekset. Han kom i femtiden, og da jeg snakket med karen etter noen timer hadde han alt klart å få god varme i hytta. Det er med andre ord lettere å varme opp den minste hytta. Men så var det utsikten da.

Etter over tyve år på hytta, er det heller ikke så underlig at jeg har blit vant med den gamle. Og i min alder (alltid en god unnskyldning) er det ikke kjekt med endringer. Alt bør bli som det alltid har vært.

Men det gjelder ikke for årstidene. De kommer og går, og er skjelden like.
Denne høsten har vært usedvanlig mild, og det har gitt mulighet til tur innover heia utover i november. Det skjer ikke hveert år.

Nå er sesongen ugjenkallelig slutt.  Takk for i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar