05.04.2015

Besøk i påsken.

Noen tar turen til Blåfjellenden på ski.


I mange år har jeg nevnt for flest mulig at i påsken er det god plass på Blåfjellenden. Det er noe folk, bestyrerinnen og jeg har nå feiret påske på Blåfjellenden i 16-17 år, men ikke mange uten om oss.

Hytta er godt besøkt på sommeren, men det er ikke mange som tar turen innover på ski.

Totalbesøket er ca. 1300 overnattingsgjester, og av disse er det 150 på vinteren. Med et par helger gjennom vinteren og store deler av påsken, så står vi som tilsyn for omtrent 20 av vinterbesøkene. Det blir ikke mange overnattinger ellers - spredd ut over hele vinteren.

Mange forteller meg at de tror hytta er sprengfull i påsken. Det er langt fra tilfellet. (Det har i hvert fall ikke vært stinn brakke de siste 15 årene.)

Dette året hadde vi en familie med en ekstra jente på besøk. De overnattet fra mandag til tirsdag.

Så ble vi alene tirsdag til torsdag. Kjekt det og, men hytta stå nå åpen for andre…

Skjærtorsdag er komledag.

Da må det komme folk?

Vi fikk besøk av 10 stk. som syntes det ville være kjekt med en tur inn til oss for å spise komlemiddag.

Bestyrerinnen hadde laget komler til adskillig flere.

Fredag til lørdag fikk vi besøk av et ungt par. De gikk ikke av veien for å være med å ta i et tak da Inge Marton plutselig sto utenfor med 16 ny madrasser. De ble pakket opp og kom på plass.

Og vi fikk en hyggelig kveld etter det.

Nå var det en del dagsturister som også fikk en liten middag i solveggen på torsdagen. Flere gamle kjente, og skikkelige fjellfolk.

Det ble tid til en god drøs i tillegg til komlene.

Egentlig var det meningen at bare overnattingsgjeste skulle få mat, men vi gjorde noen unntak for gamle kjente.

Noen av disse har besøkt hytta flere år på rad for å delta i fellesmiddagen skjærtorsdag. Det er virkelig hyggelig at de da tar turen innover selv om de ikke skal overnatte.

Dette året fikk vi også besøk av en arbeidskollega med familie torsdag til fredag.

Her må nok jeg ta litt ansvar. Det blir ofte til at jeg prater om Blåfjellenden i lunchen, og noe av min entusiasme må ha smittet. Skikkelig kjekt med kjentfolk på hytta.

Men selv om vi stiller med gratis middag, og det er knallvær - sol og lite vind, så kommer det altså ikke flere enn 10 stykker. Mange av rommene i hyttene står tomme og venter på besøk.

Ikke bare i påsken, men hele vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar