Få men kjekke gjester.
Påske på Blåfjellenden ble, som den har vært de siste 16 –
17 årene, en skikkelig kjekk affære. Det var som alltid «tungt» å komme inn til
hytta. Vel inne, var det bare å kjenne på følelsen av å kunne se fram til mange
kjekke dager på hytta. Denne gangen kom
gikk vi innover på søndagen, og tilbake på lørdagen.
Skjærtorsdag ble det disket opp med komler. Været var ikke
det aller beste, og vi regnet ikke med det helt stor besøket.
Derfor ble alle som kom innom på dagsbesøk også spurt om de
ville smake. Det ville de fleste. En hel del av dagsturisten tok turen innover
nettopp for, om mulig, få en smakebit av godsakene.
Flere er «faste gjester» som det er skikkelig hyggelig å
kunne ønske velkommen. Det blir heldigvis også tid til en liten drøs og kaffe i
tillegg til komlene.
En «far» hadde med en liten gjeng ungdom. Også disse faste
gjester som har benket seg rundt komlegrytene i noen år. Det er faktisk en del
år siden første gang vi fikk møte denne gjengen – og faren.
Nå viste det seg at det ikke kom flere enn disse tre
ungdommene rundt festbordet i femtiden. Det er god plass til flere, og i gryten
er det komler nok til å mette mange.
Det ble et hyggelig måltid, der ungdommen fortalte om seg
selv og sine planer. Det ble også tid til en del gode historier og slikt skaper
fort en god stemning.
Det ble likevel en kort kveld – 11 komler krever antakelig
en liten runde på divanen.
S
amme person spiste bare 9 komler forrige gang, og det var
litt stas å kunne slå rekorden. For oss godt voksne er det et mysterie hvordan
det er mulig å sette til livs så mange komler i et måltid.
Med så få overnattingsgjester, så var det selvsagt fortsatt
en stor komlegryte igjen. Selv med hjelp av dagsturister var det ikke mulig å
gjøre annet enn et lett innhogg i komlegrytene…
Resten ble satt på vent.
Fredag fikk vi besøk av 4 gjester, og det var mer enn
villige til å hjelpe oss med å få spist opp noen komler med pinnekjøtt, pølser
og tilbehør.
Bestyrerinnen dekket igjen et festbord og komlene var minst
like gode som dagen før.
Denne gangen var det mer voksen ungdom, og det ble flere
gode historier og fortellinger. Alle hardde noe å bidra med. En av gjestene var
fra Portugal, og selv om det virket litt utrolig, så virket det som om også han
satte pris på maten. Han forsynte seg i hvert fall flere ganger…
Selv servering over to dager kunne ikke ta knekken på alle
komlene, pinnekjøttet eller pølsene. De ble dodraugen som fikk gleden av
restene…
Ungdommen fra torsdag avtalte alt da de gjorde klar til å gå
tilbake, at de ville komme tilbake neste år…
Det skal bli skikkelig kjekt å ønske gjengen velkommen
tilbake påsken 2017.
Både bestyrerinnen og jeg ønsker gjerne flere enn disse
velkommen.
Det må være fantastisk å ha et slikt vertskap på Blåfjellenden. De er heldige de i Turistforeningen som har slike entusiaster som Reidar og bestyrerinnen. Vel overstått påske
SvarSlettMange takk for vennlige ord, men vi er egentlig de heldige som får anledning til være på Blåfjellenden.
SvarSlettVel overstått til deg også.