21.05.2016

Sesongåpning på Blåfjellenden 28. mai?


Snart klar for sommersesongen.
Dagens prøvetur innover mot Blåfjellenden gjør det klart at det er mulig å komme inn til hytta. Det er mindre snø enn til vanlig på denne tiden (rundt 20. mai) og vesentlig mindre enn i fjor.
I forhold til 2015 er det omtrent like mye snø som rundt 12. juni.
I løpet av neste uke – med den værmeldingen som vi har nå, vil mye av snøen forsvinne på flatene, og det vil antakelig bare være de vanlige fennene neste helg.
Så neste helg vil det være åpning av sesongen.
Det er ingen grunn til å la være å ta turen innover. Den eneste hindringen vil være vannstanden i Fossebekken, men det er kun et spørsmål om i verste fall bli våt på beina. Helt ufarlig utenom det.
 Nede ved parkeringsplassen var det skikkelig vår med bjørk som begynner å få blader og litt grønt på bakken.
Over Oleskaret var det fortsatt vinter, selv om det var mye bart. En uke med varmegrader gir antakelig flotte forhold. Dagens tur var helt grei, med litt sol på vei innover men regn og yr på vei tilbake. Regnet gjorde ikke noe, det var likevel greit å endelig være i heia igjen.
Det var folk som hadde gått innover. Det var mulig å se på sporene. Antakelig var sporene fra forrige langhelg.  Noen har altså gått innover selv om turen må ha gått på mye snø. Neste helg vil det være helt andre forhold.
Denne lørdagen møtte jeg ikke et menneske – som skulle inn til hytta. Det var et par pluss hund som ville på tur innover heia.

Jeg vurderte å ta med truger. Det hadde ikke vært enklere. Med fjellsko sank jeg bare nedi snøen 5-6 cm. Ikke nok til at det var nødvendig med hjelpemidler.  Men tungt er det å gå slik i snø. Jeg bruker i hvert fall andre muskler enn til vanlig, og kjenner det godt etter noen timer med vassing over fenner.
Jeg gleder med alt til turen innover til uka. Nå gjelder det bare at værfolkene holde det de har lovet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar