29.05.2016

Sommersesongen i gang, og mange besøkende.


Tidlig sesongåpning . men fortsatt fenner og snø.

Endelig er sommersesongen i gang. Det ble tur til Blåfjellenden med overnatting fredag til lørdag.
Det er selvsagt fortsatt snø på de vanlige plassene, og det «vanskelige partiet» i ura ca halvveis inn er fortsatt dekket av snø, men jeg hadde ikke problemer med å komme inn.

Nå hjalp jo finværet – selvsagt, men tilbaketuren på lørdagen gikk i regn.
Det er omtrent ikke snø i stien før ved Fossebekken – en fonn som må forseres, men ellers er det mulig å gå rundt fennene.  Oppe i høyden er det fortsatt godt med snø, men ikke skiføre, som det var i forrige uke. Og snøen smeltet fort. Det var tydelig mindre snø enkelte plasser på tilbakeveien i forhold til på veien inn.
Det hadde vært en god del folk inne på hytta sidden påske. De fleste nå i mai. Det var blant annet en hel gjeng fra England. I følge Folk som hadde truffet disse «utlendingene», så var de kommet med fly, tatt drosje opp i Hunnedalen og startet på tur – med truger…
Det er tøft å ta ut i mai  Nå var gjengen heldig med været, så jeg tror de fikk en fin tur.  
En del av de besøkende hadde kommet opp dalen fra Mån. Der har det vært snefritt siden tidlig i mai. Nå er det en ganske tøff tur, men i godt vær går det greit.
Og denne fredagen kom det en kar opp dalen. Jeg ble ikke alene på Blåfjellenden den natten. Hyggelig selskap er noe av det som drar meg opp i heia. Vi tok følge mot Hunnedalen, og fikk en kjekk tur over heia – på tross av regnet.
Før jeg tok ut på fredagen, sjekket jeg om det var bestilt sengeplass. Natt til lørdag var ingen senger opptatt, natt til søndag var alle tatt. Det ville altså være adskillig flere på hytta neste dag.
Jeg lurte selvsagt på hvem som hadde bestilt sengene. På lørdagen, da vi kunne se ned i Hunnedalen, kom det et stort følge imot oss. Det var gjengen med bestillingen.  16 stykker barn og voksne – på vei mot Blåfjellenden – tidlig i sesongene.
Gjengen var i godt humør, på tross av været. Og de fikk sikkerten grei tur innover.Noen av gutten var svært ivrige. De ville ha bildet sitt på bloggen…
Lengre nede traff vi en annen  - litt mindre – gjeng. Det ville bli liv på Blåfjellenden den kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar