22.08.2016

En ny hytte – blir den like populær som Blåfjellenden.


Skåpet er åpnet.

Stavanger Turistforening bygger hytter, og de er blitt mektig populære, både Jonstøl og Kvitlen.

Og nå har foreningen åpnet en ny  - Skåpet. 

Den nye hytta ligger inn av Vinddalen, en sidedal til Røssdalen innenfor Espedal i Forsand. Det var (er fortsatt) en utleiehytte, men den var for liten til å være åpen for alle. Den nye hytta er bygget litt som de to andre nye hyttene, men det er laget fem små sovehytter. Som ikke er koblet sammen med hovedhytta. Et spennende prosjekt.
Turen inn til hytta tar omtrent 1 ½ time. Det er egentlig en kort avstand. Mesteparten av turen inn til hytta går slakt oppover, uten noen bratte bakker.

Turen inn var en stor positiv overraskelse. Den går i skog, først barskog, og der ette oppover i bjørkeskog, Den går over myrer og flater. Det er noen våte partier, og steinene vil nok være glatte i regn, men hele turen går på gammel stølsvei. Lett å gå, og et kulturminne i seg selv. Det var kjekt å gå fra den dyrkede sletten i Vinddalen, oppover mot Soddatjørn og hytta. Slike stier som folk har brukt gjennom generasjoner fortjener å bli holdt åpne og i bruk.
For egen del var det spennende å se hvordan tingene er lagt til rette på en ny hytte. Her har foreningen virkelig lagt seg i selen for å gi barnefamilier et godt tilbud. Det er lagt opp til å lage mat i den store hytta, og det er mulig å kjøpe proviant.

De små hytten tar 5 (6) personer – to senger og resten på en liten hems. Hver sovehytte har egen ovn og det er lys fra solsellestrøm.

Det er laget en egen hytte for badstu og dusj.
Alle 5 sovehyttene kan bestilles på nettet, og jeg tror dette vil bli svært populært – det er alt fullt i helgene en god stund fremover.

Nå blir det spennende å se hvor mange som kommer til å benytte seg av dette nye fine tilbudet. Blåfjellenden har tidligere vært den selvbetjente/ubetjente hytta med mest besøk. Den nye hytta har færre sengeplasser, men kortere vei inn. Jeg tror Blåfjellenden har fått en verdig «konkurrent».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar