27.08.2016

Fredagskveld på Blåfjellenden - uten fjernsyn...


Kjekk kveld med kjekke folk.

To ganger på en uke? Det var egentlig ingen dum ide. Bestyrerinnen foreslo å besøke Blåfjellenden på fredag. Det betydde at vi ville komme sent inn. Og at både bestyrerinnen og jeg ikke ville være helt på topp – etter en dag på jobb, og så gå innover i tre timer.
Det ville bli en kveld uten fjernsyn, men garantert i godt selskap. Folk som går til turistforeningshytter er alltid hyggelige og greie. Det blir tid til å snakke med folk og bli kjent med andre menneske.
Det er ikke mulig foran fjernsynet, derfor ble det kjapt bestemt å tilbringe fredagskvelden på Blåfjellenden.
Litt spennende var det, med to skoleklasser innover i uka, var det ikke sikkert at alt ville være helt på stell.
Denne gangen tok vi inn på annekset.
I hovedhytta var det et par gjenger som også hadde kommet fra Hunnedalen samme dag. Det var 4 staute karer fra Ålgård, Gilja og Hommersåk. De var litt usikre på hva de skulle gjøre dagen etter,men det ble bestemt at de skulle besøke flyvraket på Ernstnuten.
Morgenen etter så jeg karene i fin fart nedover lia, for å ta kursen opp mot Skitdalane og så Ernstnuten. En tur på et par timer opp og litt mindre ned.
Bare for å se på restene av et fly fra krigen. Jeg håper det fortsatt er nok igjen av flyet til at de blir tilfreds.
En av karene hadde jeg truffet på Blåfjellenden tidligere i år. Da badet han to ganger, og ville hoppe uti elva denne gangen også – etter turen.
Det var også en fin gjeng fine fruer fra Flekkefjord. De var på tur sammen for 28. gang. Tydelig turvante og med utstyret i orden. En hyggelig gjeng som ikke tok verden, eller seg selv, så forferdelig høytidlig.
Det manglet heller ikke på «enslig jente på tur». Hun hadde også gått fra Hunnedalen, og planen var å ta turen ned Fidjadalen. Det ble litt frem og tilbake – jeg har jo en del historier fra dalen….
Jeg klarte nok ikke å «skremme» vekk turlysten, for hun tok nedover på lørdagsmorgenen.
På annekset var det kommet tre jenter og et kjekt par fra Egersund. Vi fikk en skikkelig hyggelig kveld. Jenten hadde vært på tur før, og fortalte historier fra sine andre turer.
Litt spesielt var det at alle tre jentene var ingeniører. Normalt er jo jentene i «trøste & bære» yrker eller lærere.
Litt «kjekt» sa jeg ut på kvelden at det nok ville komme flere. Det er ikke uvanlig at det dukker opp folk lenge etter at det er blitt mørkt. Denne gangen var klokka omtrent halv tolv da de siste kom til hytta.
Det ble en grei morgen også. Alle var innstilt på å få hytta på stell, og det tok ikke lang tid før gulvet var sånn noenlunde rent og hytta ryddig. Vi kunne ta fatt på turen hjem. Bestyrerinnen godt fornøyd med en fredagskveld på hytta, i selskap med kjekke folk – uten fjernsyn.

6 kommentarer:

 1. Det var kjempe kosligt i hytta på fredag,kjempe kjekke tur folk.Jeg er glad for at jeg valgte å gå ned fidjadalen,selv om jeg var alene.Det var ein magisk tur.;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var skikkelig hyggelig å høre. Som sagt mener jeg turen er en av de fineste i området - og det var jo bra at jeg ikke fikk skremt deg fra turen.

   Slett
 2. Jeg var veldig usikker.Men når jeg begynte å gå,så var det ingen tanker om å snu;)Skikkelig vondt i kroppen idag,men det hører vel med;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hører med, men på den annen side pleier dusjen etter tur å være bra...

   Slett