05.08.2016

Tøffe jenter og Oslofolk på tur.


Ikke mange, men hyggelige folk, på en onsdag.

Det er alltid hyggelig å komme til Blåfjellenden. Denne gangen var det to jenter på hytta da jeg kom. De hadde gått fra Langavatn og ned til Blåfjellenden, men dagen før hadde de vært en snartur på Kjerragbolten. Og dagen før det hadde turen gått fra Lortabu til Langavatn. Det er en god 6 timers tur, og er ikke direkte en «spasertur».
Jeg har tatt turen helst i godvær, selv om jeg nok minst en gang har kommet til Langavatn søkkbløt. Jentene syntes ikke det var noe spesielt å gå over Strålaus i regn.
De måtte jo tilbake til bilen, og om morgenen regnet det – skikkelig. Ingen hindring. De tok ut i retning Lortabu – over Stutaheia. Godt gjort, for det er også en lang tur forbi Sandvatn og ned Lysebrekka.
Nå var vi ikke alene på hytta denne onsdagen. Ut på ettermiddagen kom det en familie på 6. Fra Hunnedalen og Høgaleitet. Ungene var fra 7 til 16. Faren fikk problemer med knærne, og det det siste stykket ned bakken gikk sent. Han hadde antakelig ganske vondt, for det tok en stund før han kom ut i stua til oss andre.
Knærne ødela også planene om å gå videre til Sandvatn. De ville bli på Blåfjellenden i to dager.
Familien hadde brukt bestillingssystemet. Fler og fler har oppdaget muligheten for å bestille sengeplass. Spesielt familier benytter seg av denne muligheten. Nå er det bare en liten del av plassene som kan bestilles, (Selv om det er mange av sengeplassene.) Meste parten av besøkende må ligge på madrass på hems, og her er det god plass.
Det er fem rom med senger, til sammen 18 plasser, hvorav 12 kan bestilles. På 4 hemser er det plass til nesten 30 personer.
Med annekset, som kom i 2007, så er kapasiteten økt slik at det ikke ofte er nødvendig at folk ligger på gulvet i stua.
For egen del var jeg oppe på hytta for å gjøre noen små jobber. Jeg håpet også å treffe de små «hjelperne» turistforeningen sender ut for å gjøre «dritt»jobber. Doen var tomt da jeg kom, og ungdommen hadde forlatt Blåfjellenden.
Det er en skikkelig tung og skitten jobb. Det er godt gjort å gjøre slikt. De fortjene i hvert fall lønna – som ikke er stor.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar