23.10.2016

Turistforeningen med fellestur til Blåfjellenden - i mørket.


Litt frost og litt sol.

Det begynner å bli sent i sesongen. Likevel er det fortsatt forhold for en tur inn til Blåfjellenden. Det er ikke like lenge lyst ut over kvelden som før…  Mørket kommer rundt 7, men bare vent til neste uke hvor vi skal stille klokka.
Noen synes det er helt greit med mørke. Turistforeningen har – med Leif Rune Salte som en av turlederne – laget en tur i mørket. Fra Hunnedalen til Blåfjellenden med start rundt 7…
Leif Rune Salte er vant med turer i mørket. Han leder fredags-skiturene til Sandvatn på vinteren. Og de går i mørket, med svært god oppslutning.
Jeg var klar over at denne gjengen ville komme inn til hytta fredagskvelden. Selv gikk jeg innover tidligere. På hytta var det alt en kar fra fellesturen, pensjonist som meg, med tid til overs. Han hadde fyrt opp, og hentet vann i bøtter og spann. I begge hyttene….
Det kom et par ut på ettermiddagen. Vi fikk en prat, men de skulle tidlig opp for å gå fort over Stutaheia tilbake til Høgaleitet. De trakk seg tilbake til annekset, men vi hold oss i hovedhytta.
Det er kjekt å komme til varm hytte. Det er kjekt å komme til en hytte med fulle vannbøtter. Da jeg kom var det bare å sette seg ned å nyte ettermiddagen – og store deler av kvelden. Gjengen fra Turistforeningen kom ikke til hytta før nærmere ti. Vi kunne se en lang rekke med lykter nærme seg.
Det ble liv og røre. Gjengen skulle selvsagt ha mat.
Det var en fin dag innover med sol og lite skyer. Jeg hadde håpet at det ville bli stjerneklart. Avisene hadde nevnt at det ville være en meteorsverm i sørøst. Blåfjellenden er en skikkelig fin plass for stjerne – og meteor – kikking. Det er lite strølys. Jeg har sett Venus i sør med så kraftig lys at det har vært skygger. og Melkeveien fremstår som et lysende bånd over himmelen. Om altså forholdene ligger til rette. Det gjorde de ikke denne kvelden.
Alarmen gikk klokka 7. Gjengen skulle tidlig av gårde mot Sandvatn. Frokost med havregrøt ble fort gjort unna. Det ble vasket og ryddet. Ikke lenge over 9 var de på tur mot neste hytte.

Selv om det er sent på sesongen, var alle sengene bestilt for natt til søndag. På vei tilbake til Hunnedalen møtte vi en del gjester som ville innover til hytta. Noen hadde bestilt og noen ikke. Denne gangen så jeg ingen familier med unger. Egentlig likeså bra. Så sent på året, for selv om værmeldingen er god, hender det at metrologene tar feil.
Det var frost og is enkelte plasser, men foreløpig stort sett tørt og fint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar