18.06.2017

Rolig fredagskveld på Blåfjellenden

Hunde-rommet tatt i bruk før det er ferdig.

Det har nå alltid vært slik at fredag til lørdag på Blåfjellenden er en fredelig tid, mens lørdag til søndag er det mer folksomt.

Jeg pleier å gå innover på fredagskvelden. Det er en "tradisjon" fra den tiden jeg fortsatt jobbet full tid. Med andre ord har jeg holdt på med det 7-8 år.

Slik var det også denne uken. Som noen ganger før i denne sesongen. Bortsett fra at denne gangen var Broderen med.
Alt nede i hyttebyen kunne vi se at det var andre i heia. En stor sauedrift hadde gått innover. Etter at sauene tok av mot Blåfjellenden, kunne vi fortsatt se spor. To par små sko, antakelig to jenter på tur.
På vei ned siste bakken, kunne vi kjenne røklukt. Noen hadde fyrt opp i ovnen på hytta. Det er helt greit å komme fram til varm hytte, selv om det ikke akkurat var en kald dag.

Og helt riktig - to hyggelige jenter hadde kommet en god stund før oss. De flyttet riktignok bort i annekset etter hvert, men det var for å kunne plassere hunden de hadde med, i hunderommet.
Slik ble altså hunderommet tatt i bruk for første gang. Selv før det er ferdig, ønsker folk å ta hunden inn.  Buret og matskålen i hunderommet kom til nytte.
Jentene var på vei mot Flørlistølen, som de også ville overnatte på, før de skulle hjem med båten på mandag. Det betød en overnatting i telt på heia. Noe som igjen betød store og tunge sekker. Jentene så ikke dette som noe problem i det hele tatt. Og tok opp bakken mot Fløri i god fart på lørdagsmorgen.

I tillegg kom det en kar - kjentfolk - fra Skåpet. Han hadde gått mot Flørli, og tatt mot Blåfjellenden ved stølen. Det hadde  tatt noen timer. Heldigvis var været bra. Alt i alt med pauser og ventetid, hadde han brukt 7-8 timer.  Ikke spesielt lang tid, men jeg tror mange faktisk kan gå denne turen på under 7 timer. 2-3 timer til Flørlistølen og 3-4 timer mot Blåfjellenden.
Det ble bare oss 5 på hyttene natt til fredag. Jeg sjekket bestillinger for natt søndag før jeg dro. Da var alle sengene opptatt. Vi møtte ikke folk som skulle til hytta før nesten helt nede ved hyttebyen. Da kom det en hel gjeng - skoleklasse fra Våland skole og en god del foreldre i mot. De var på en årlig fjelltur. Klassen hadde vært på slike turer før, og det så ikke ut som turen innover heia ville by på problemer for denne gjengen.
Snøen ville i hvert fall ikke skape problemer. Den er stor sett borte, og bare to-tre plasser ligger snøen fortsatt i stien. Elver og bekker har også fått en mer normal vannføring. Det er ikke problem og komme over nå, om det ikke regner mye.

For de som vil til parkeringsplassen i Hunnedalen, kan det være greit å vite at konvoyen går fra Veen kvart på og kvart over, og at det tar omtrent en time og komme til Veen fra byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar