10.08.2020

Bare kjekke folk på Blåfjellenden.


Flott vær og hyggelige folk. 

Nå har vi rundet juli, og kommet et stykke inn i august. Egentlig den beste tiden for fjellturer. Dårlig vær i juli har antakelig lagt en demper på¨lysten til å ta ut, og det viser litt igjen på besøket på Blåfjellenden.

Korona epidemi får ta meste parten av skylden for dårlig besøk så langt i 2020. Med restriksjoner på hvor mange som kunne få plass og at alle måtte bestille, gjorde det vanskelig å få «stinn brakke». Det var det vanligvis i tidligere år, om været var bra.
Rett før skolen stater er det alltid et rush av fedre med sønner på tur. For mange av ungene den første fjellturen. Og da også første besøket på Blåfjellenden.

Slik var det også denne helga, med en del på tur. Som i forrige uke var gjesten som oftest på flere dagers tur. Som de fra Flørli som ville videre dagen etter.
Denne uka var det Fidjadalen som var i skuddet. Det kom flere opp til hytta denne fredagen, som hadde strevd seg opp Fidjadalen. I tillegg var det en god del som tok turen fra Hunnedalen til Mån på dagen.

De tre gutten som kom travende i mot på lørdag, da jeg var på vei tilbake til bilen, ville antakelig nå Mån etter bare 4-5 timer. En skikkelig kjapp tur, men helt greit for folk som er i form.
Vi ble etterhvert 20 stykker på hytta natt til lørdag. Det er akkurat det antallet som det er mulig å bestille. Fullt hus med andre ord.

Nå var vi heldige med været, de av oss som valgte å gå fjelltur på fredag. Nesten sol, lite vind og passe temperatur. Det var mulig å gå i lette klær, og det var tørt i bakken.
Yr meldte regn på lørdag, men trakk etter hvert varselet tilbake. Det burde de ikke ha gjort, for på vei mot Hunnedalen fikk jeg en skikkelig bøye i hode I Hunnedalen skinte sola, og der hadde det ikke vært en dråpe regn.

Annekset hadde hatt besøk fra en speidergruppe fra Svalbard. Jeg kan ikke huske å har hatt besøk fra Svalbard tidligere. Mange besøker Svalbard, men det er ikke menge som reiser andre vei. Gjengen hadde hatt en litt stri tørn før de kom til Blåfjellenden. Vått og kaldt, og jeg som trodde det var det vanlige været på Svalbard....
Nå er det også en del utlendinger på tur i den norske fjellheimen. Denne uka var det 6 ungdommer fra Nederland på tur til hytta. De er antakelig mye heldigere med været en gjengen fra Svalbard.

Det ble også denne gangen en virkelig flott kveld. Jentene som kom sent til hytta hadde hatt en flott tur over heia, og satte pris på å få sitte i å prate ut over kvelden.
Klokka elleve lørdagsmorgen, var hyttene tomme, men det kom stadig folk innom. De fleste for å gå mot Kjerrag eller ned Fidjadalen.

Da jeg gikk i 12 tiden, så jeg folk komme mot hytta fra Sandvatn. Det blir folk på hytta natt til lørdag også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar