01.08.2020

Fint vær og flotte folk på Blåfjellenden.

En regnfri fredag.

Begrensingene på hvor mange som kan overnatte på hytta har gjort at besøket er vesentlig mindre i år en tidligere. Noe som jo er forståelig.

For meg som «tilsyn» er korona ikke noe problem. Med eget rom og god plass, så er det bare å legge i vei innover heia. Som oftest med noe ekstra i sekken – både på vei innover og på hjemvei.
Innover er det klorin og vaskekluter, tilbake er det kjøkkenhåndklær som skal til vask. Litt ekstra i sekken veier jo noe, men det er ikke så mye at jeg kjenner det – etter en stund.

Nå har Stavanger Turistforening gjort flere sengeplasser tilgjengelig. De har åpnet for alle fire sengene (mot bare 2 senger tidligere) på rommene i hovedhytta og også gjort det mulig å bestille plass på annekset, uten om hunderommet, som har vært tilgjengelig hele tiden.
I alt er det nå åpnet for ar så pass mange som 23 stykker kan bestille sengeplass samtidig. Det er jo ganske mange flere enn det var tidligere.

Litt underlig så har STF i sin visdom også funnet et rom nummer 4, med 4 køysenger. Nå er rom 4 en hems, og det er ikke senger, men madrasser på gulvet. Nå er madrass på gulvet ikke noe problem. Det er helt greit å sove på hemsen – på madrass.
Blåfjellenden er en hytte som ofte blir besøkt av folk på sin første tur til en turistforeningshytte. Denne gangen var det folk på langtur. Ikke bare inn til hytta og så tilbake neste dag.

Alt på vei innover, rett opp av Hunnedalen, kom det en god gjeng i mot. De var på vei mot. Tomannsbu. En hyggelig gjeng å treffe i heia. Det kom også to gutter gående, på vei mot Hunnedalen.

Inne på hytta satt det en gjeng utenfor i sola. En familie på¨langtur. De hadde startet på Haukeliseter og gått hytte for hytte ned til Blåfjellenden. De siste hyttene var Børsteinen og Sandvatn. G lørdag skulle de Til Tomannsbu. 16-17 dagers tur. Tøft....
Hyggelige folk, som heller ikke var redde for å ta i et tak, da jeg spurte om hjelp til å få opp gardiner i soverommet. Her var hele gjengen med på jobben. Jentene hang til slutt opp gardinene da gardinstengene var på plass.

På annekset var det et par som hadde bestilt hunderommet. De satt ute den fine kvelden, helt til det mørnet, godt over 11.
Nå var det en flott kveld, Mildt og vindstille. I tillegg holdt både mygg, knott og klegg seg vekke. Etter mange dager med regn og nesten frost, var det helt geit med en kveld uten fyr i ovnen.

Sent på kvelden kom det to jenter fra Flørli. Båten er inne sent på dagen , og det tar tid å gå opp trappene og til Blåfjellenden. Jentene skulle til Sandvatn dagen etter og turen skulle ende opp ved Lortabu.
Jeg møtte bare to jenter og en svær hund som skulle til Blåfjellenden på min vei tilbake. Oppe i
Oleskaret var det likevel en hel gjeng som skulle på tur. De var på vei mot Sandvatn og ville til Blåfjellenden dagen etter.

Det er skikkelig hyggelig at det igjen begynner å bli trafikk på hytta, etter en heller trist vår og sommer så langt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar