14.08.2020

Varme dager på Blåfjellenden


Sol og sommer og god temperatur på vannet i bekken.

Det ble ikke den vanlige turen til Blåfjellenden denne uka. Med flott vår og god værmelding ble det i stedet en rundtur der jeg var innom på veien rundt.

Det var ikke mange på hytta da jeg kom. Faktisk ingen. Og det var tomt en lang stund. Jeg hadde ikke planlagt å jobbe – ut over å gjøre rent og rydde.

Terrassen på vestsiden av den gamle hytta, er en skikkelig flott plass i godt vær. Her er utsikten nedover Fidjadalen virkelig noe å få med seg. Jeg var alene, og det ble etter hvert litt for varmt.

Etter å ha gått i noen timer i sol og varme, hadde jeg fått nok. En liten dukkert i bekken virket som en mye bedre plan.
Det kom folk. Morfar med barnebarn. Fire stykker som selvsagt hadde bestilt. De tok kjapt ut for å plukke blåbær. Gjengen hadde fast tradisjon under den årlige turen. Pannekaker og rørte blåbær.

I tillegg kom det to jenter. På sin første fjelltur. De hadde egentlig planlagt en litt lengre tur, men varmen gjorde nok turen inn fra Hunnedalen tyngre enn de hadde sett for seg. De la om planene og returnerte dagen etter.

Gutta på tur, gjennomfører planene uansett vær og hindringer. Jeg tror gutter ikke er innstilt på «å gi opp», selv om turen de har planlagt egentlig er for lang i forhold til treningen de har.

Jenter, sjekker forholdene og legger om planene.
To slike «gutter» kom fra Flørli. Med tunge sekker. De hadde tatt noen skikkelige dagsetapper, og denne dagen hadde de startet opp trappene. I varmen. Den ene av guttene kom til hytta nesten en halv time før den neste. En litt forsiktig påminning om at det ikke er lurt å gå fra hverandre ble nok ikke helt forstått.

På tross av varmen, så ble det en grei kveld. Det er jo noe eget med sommer og sol på fjellet. Ingen satt ute, alle hadde vist fått nok varme og sol på veien.

Skumringen og mørket kommer merkbart tidligere enn før, og alt i ti-tiden er det vanskelig å lese innendørs.

Jeg fikk annekset helt for meg selv, og avsluttet kvelden da det ble skikkelig mørkt inne, rundt halv elleve. Planene var å stå opp tidlig for å komme opp bakkene mot Flørli før det ble alt for varmt.

Selv om det var få folk på Blåfjellenden fra onsdag til torsdag, er det nå nesten 25 sengeplasser som det er mulig å bestille.
Med flott vær og grei værmelding er det mulig å planlegge og gjennomføre en flott fjelltur til Blåfjellenden ganske kjapt.

På annekset er det mulig å bestille 7 sengeplasser (av de 25)– to tomannsrom og et tremannsrom og kommer det så mange gjester, så er det likevel god plass.

Hunderommet på annekset har en køy med to senger, og to hundebur, og står klar for de som har med firbent ledsager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar