19.04.2021

En liten rapport fra Blåfjellenden.

Det ble et fint opphold, selv om det ble kort. 

Det ble en tur til Blåfjellenden denne vinteren også. Påsketuren fikk vi ikke til, og for andre året ble det ikke et opphold på hytta. Noe vi har hatt omtrent i 20 år.

Nå ble det en skikkelig stress-tur for å komme inn. Søndag ringte Inge Marton og sa at om vi ville innover denne vinteren så måtte vi komme oss opp med en gang – og i løpet av noen timer sto broderen og jeg klar på parkeringsplassen for å kjøres inn til hytta.

Det var helt greit å komme inn, selv om det gikk litt over stokk og stein – i hvert fall stein. Det er fortsatt snø i høyden. Snøsmeltinga er ikke kommet i gang, men med godt over ti grader på søndag. Virket det som om våren var på vei.

Vi var på vei for å ta av gammelt sengetøy og få det ut, sammen med de siste rester av boss. Det er et år til neste gang det blir anledning til å få forsyninger til hytta.

Det er en støvet jobb å ta av brukt sengetøy, men vi fikk alt i sekker sammen med andre ting som også skulle ned. En hel boks med skitne tørkehåndkle. Disse vil bli vasket og båret inn etter hvert – håper jeg.

Det kom en god del snø, og det var skiføre helt til hytta. Dette har ikke vært vanlig de senere årene. Da har det smeltet godt i påsken, og det har stor sett vært bart like rundt hytta på sørsiden.

Jeg tror likevel det kan bli en tidlig sesongstart. Det er mindre snø enn «vanlig» selv i høyden, og selv om vi alt er i slutten av april, vil snøen forsvinne kjapt – om det bare blir varme. Og varmen den kommer....

Vi fikk ikke lagt på nytt sengetøy, annet enn på rommene nede på annekset. I Hovedhytta er det bare to senger på rom to med sengetøy.

På grunn av smittevern oppholdt vi oss minst mulig på hovedhytta – her var det andre som hadde bestilt.

Det ligger nytt, rent sengetøy på alle soveplassene. Det er selvsagt mulig å legge på dette om noen kommer inn til hytta for overnatting.

Bestyrerinnen og jeg satser på en tur tidlig i sommersesongen for å få tingene på plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar