28.05.2021

Sommersesongen 2021 er i gang.

 En flott tur med nesten grønne bjørker ved Blåfjellenden.

For første gang i sommersesongen fikk jeg anledning til å ta turen innover til Blåfjellenden. Det er alltid kjekt å komme til hytta, og året startet omtrent som sesongen 2020 – med kjempeflott vær om morgenen. Stille, bare gjøken gol, og med sommertemperatur på terrassen. Det var kjekt å få oppleve Blåfjellenden på sitt beste.

Det er fortsatt snø i stien med litt tunge forhold, men med flott sol og sommertemperatur, vil mye av snøen kjapt forsvinne.

Det er mindre snø under ca 800 moh, enn vanlig for første gang innover. Det er omtrent ikke snø, bortsett fra noen få fenner i nordhellingene. Først fra Ølbakken (ovenfor Kringlekveven)blir det snø, og litt lengre opp er det mange og lange fenner. Fra søre enden av Saftbekkvannet (litt før vannet) og til flaten over Leitevann er det omtrent sammenhengende snødekke.

Det er ikke mulig å følge den merkede stien opp i lia over «Saftbekkvannet» (merket med 890). Det er «nødlet» sti nedenfor i ura, men det krever fortsatt litt forsiktighet, da snøen inne i mellom steinene er bløt, og det blir lett gjennomtråkk. (Rett før Saftbekken – langs vannet (fortsatt 890 vannet), er det bedre å gå den gamle stien litt oppe på en kam enn nede ved vannet.)

Med kjempebra værmelding for de neste dagen, vil snøen smelte mye bare på en uke.

I dag var snøen bløt og tung å gå i, Den faller nok «sammen» og bli bedre i løpet av et par dager.

Fossebekken gikk ganske stor, men det var ikke mer vann enn etter et skikkelig kraftig regnvær. Jeg kom over uten å ta spesielle hensyn.

Når det gjelder Fidjadalen ,så er det nettopp i snøsmeltingen at det kommer ras, jeg har opplevd flere ganger at det ar «dundret» over meg på tur oppover dalen. Jeg venter heller litt ut på sommeren....

Fra skaret over Blåfjellenden er det mulig å se innover mot Flørli – lia vid Jomfruvannet. Det er fortsatt en del snø. Det er spesielt langs et lite vann (818,9)som ligger innenfor søre enden av øvre Flørvann der det renner en bekk i et skar som kan være litt «guffent». Her er det (tror jeg) en temmelig bratt fonn som ender ut 40-50 meter lengre nede i vannet. Det er mulig å unngå denne bratte lia (med snøskavl) med å gå rundt oppe i høyden. Ganske enkelt å gå.

Nå er det jo sengebooking som gjelder. Fra 28 mai er det slutt med å bestille hytte. Fortsatt er det begrensinger på hvor mange som kan være på hytta samtidig (Hemsene kan ikke bestilles.) Det er selvsagt helt greit å ordne seg slik at bare «kjente» deler rom – ved å ta i bruk de ledige hemsene.

For min del var det jobbing jeg hadde planlagt. Både kveld og morgen ble brukt til å få på sengetøy. I alt 45 senger skifter vi på i året. Noen var alt ordnet, men det gjensto så pass mye at det tok noen timer å få alt på plass.

Både hovedhytta og annekset er nå klar til å ta imot gjester, så her er det bare å hive seg på. En kjapp tur til Blåfjellenden er alltid kjekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar