13.10.2014

Fisketur i oktober.

Men også andre på Blåfjellenden.

Denne helga måtte det bli en tur innover mot Blåfjellenden. Det minker på anledningene til å komme på hytta. Vinteren er ikke langt vekke, selv om det så langt omtrent ikke har vært frost og i hvert fall ikke en snøfille.
Med uværet i forrige uke, forsvant mesteparten av bladene på trærne. Naturen gjør seg klar for snø og kulde.
Det er likevel godt besøk på hytta. Fredag til lørdag var vi ni stykk som overnattet, og lørdag til søndag var det 19 stk. Det synes jeg er godt besøk så sent i sesongen. 
På fredag kom det to fedre med hver sin sønn. De hadde forsøkt å fiske i vannene innover. Men det var bare liv i det første vannet etter Hunnedalen. De ville ligge i telt i Fidjadalen neste natt og fiske var hensikten med turen.
Det er sent med telttur i midten av oktober. Med godt utstyr vil det likevel være greit. Og disse karene hadde utstyret i orden, og sekker på over 20 kilo. Ikke akkurat lettpakking. Jeg mener de nevnte to primuser og en del annet utstyr – som de selvsagt ikke kunne klare seg uten. 
Det ble en del prat om fiske og fiskevann den kvelden. Karene, med sønner, hadde vært på Nilsebu, og forsøkt å fiske i Storåna. De var ikke imponert over størrelsen på fangsten…
Slik jeg forsto det, så var det helst på høgjæren turen gikk for å få fisk i panna. De fortalte historier om stor fisk fra Holmavatn, og flere andre vann. Storamos og Litlamos var heller ikke ukjente plasser.
Det var også to hyggelige jenter på hytta. De ville mot Sandvatn lørdag. Det blir en tur over heia på opp mot 1100moh. Rimelig utsatt, men det gikk nok greit. Lørdag var våt, men ikke kald.
I tillegg var det et par på tur frem og tilbake til Hunnedalen. En kjapp og grei tur så sent på året. Og en tur som godt kan gjennomføres selv om været skulle bli ille.

Det er litt merkelig, men sent på året blir turen over heia mot Blåfjellenden ikke helt den samme som om sommeren. Det blir liksom mer «villmark» og noe mer ekstremt. Det gjelder å ha kontroll på når det blir mørkt og aller helst sjekke lykta før turen.

2 kommentarer:

  1. Hei, hyggelig omtale. Det ble 22 aurer denne helga så det tok seg betydelig opp så snart vi kom ned i Fidjadalen. Kjekk telting i dalen og hyggelig samvær på Blåfjellenden. Hilsen Tor Gunnar og Erlend med sønner.

    SvarSlett
    Svar
    1. Mange takk for tilbakemeldingen, og for å gjøre oppholdet på Blåfjellenden trivelig.

      Slett