06.10.2014

Fortsatt godt besøk på Blåfjellenden.

Fellestur og folk i farten.

På hjemtur fredag traff jeg et par som var på vei til hytta. Lørdagsmorgen snakket jeg igjen med paret, og de hadde vært alene. Det var med andre ord ikke mange på hytta denne uka.
Ingen skoleklasser, men det hadde vært, i det minste, noen folk på hytta i uka.
Men på lørdag ankom en gjeng fra Flørli. Det var en fellestur fra Turistforeningen på tredagers tur. Først Flørli, så Blåfjellenden og til slutt ned Fidjadalen til Mån/Eikeskog. 
Nå var været lørdag ikke noen hindring for turen over heia, selv om det blåste en del. Søndag så mer skummel ut, men værgudene var samarbeidsvillige, og sendte det meldte regnet innover heiene tidligere enn planlagt. Og søndagen ble fin, med sol og opphold. Jeg antar gjengen fikk en fin tur nedover dalen, selv om mye av turen går i skygge.
En så pass stor gjeng, trenger mye mat. De aller største komlegrytene ble tatt i bruk, og havregrøtgryta søndagsmorgen var heller ikke av de minste. 
På lørdag var vi, i tillegg til 16 stykk fra fellesturen, 4 stykker på annekset. Til sammen 20 gjester en lørdagskveld i oktober er bra.
Og for oss som holdt til på den minste hytta, ble det en hyggelig kveld og morgen. Med 4 stykker, ble det felles oppvask og kaffe til de som ville ha.

Det er en av de mer hyggelige ting med selvbetjente/ubetjente hytter. Å treffe ny folk, få greie på hva de steller med, og hva som opptar menneskene. Det er ikke akkurat verdensproblemene som blir løst, men det blir fortalt en del gode historier og viderebrakt dyrkjøpt erfaring. Ofte går det på historier fra hei og fjell, men også mer hjemlige ting.

Selvsagt blir det en runde for å finne felles kjente. Forbausende ofte kjenner vi de samme folkene. Og enkelte bekjente har en fantastisk stor bekjentskapskrets.
En av gjestene fortalte at han satte pris på, endelig å treffe tilsynet på Blåfjellenden, som han hadde hørt om fra flere. Eh.. var det positivt eller negativt, det han hadde hørt. Vistnok positivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar