27.09.2015

Høst og fortsatt folk på Blåfjellenden.

Folk på langtur.

Det er alltid like kjekt å komme til Blåfjellenden. Denne gangen var det spesielt koselig. Det satt 2 par i stua. De hadde kommet fra Flørli. Starten for disse folkene “i sin beste alder” (dvs en god del yngre enn meg), hadde vært tidlig morgen. Båten innover fra Lauvik starter rundt 6.…

De hadde hatt en våt men kjekk tur over heia.

Og de ville ned dalen til Mån/Eikeskog dagen etter. Det er to drøye dager, men to skikkelig fine turer.

Det var ikke så veldig lenge siden de hadde startet med langturene i heia, og de var kommet i mye bedre form av turene - heldigvis. Det hadde ikke vært likeenkelt med en slik tur om formen var som i “gamle dager” - røyk og kaffe gir dårlig kondisjon.

Utenom disse kom det en del folk fra Hunnedalen.

Det ble tidlig kveld - alt i ti-tiden var det stor sett rolig.
Lørdagsmorgen tok de fire tidlig ut. Jeg jobbet noen timer, men alt i tre-tiden kom det folk. Gamle kjente, men sammen med nye hyggelige bekjentskap fra sør. Det ble en kjekk stund.

De ville videre til Langavatn og skulle gå i noen dager.
Det kom også to karer farende, om ikke kjente, så hadde vi vært på hytta sammen tidligere, og en av karene hadde vært turleder i noen år.

Nå ble det oppvask på Blåfjellenden.

Ungdommen manglet heller ikke denne lørdagen. 6 stykk fra Hunnedalen som også ville ned Fidjadalen på søndagen.

Jeg tok ut mot bilen. På vei mot Hunnedalen kom det en god del folk i mot. Det ville bli ganske mange på hyttene den natten. Det var helst familier med unger.
Øverst på heia gikk jeg på mor og to barn. Godt innpakket i det litt sure været - vinden var rett i mot. De satte opp farten for å ta igjen en familie som gikk et stykke foran.

Nesten helt nede traff jeg en gjeng som hadde bestilt senger. De fikk farten opp da de forsto at det ikke var opplagt at de ville nå hytta før 19:00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar